ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τρίκαλα: Τους «τσάκωσαν» στο λούνα παρκ με πλαστά χαρτονομίσματα

Τρίκαλα: Τους «τσάκωσαν» στο λούνα παρκ με πλαστά χαρτονομίσματα

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, στην πόλη των Τρικάλων.

Πέντε νεαροί, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, βρέθηκαν με χειροπέδες όταν επιχείρησαν να «περάσουν» πλαστά χαρτονομίσματα των 10 ευρώ σε θεματικό πάρκο των Τρικάλων.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής (4/12) όταν οι πέντε νεαροί πήγαν στο θεματικό πάρκο όπου και πραγματοποίησαν συναλλαγές χρησιμοποιώντας χαρτονομίσματα των 10 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Μετά από καταγγελίες, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να τους εντοπίσουν άμεσα και να τους συλλάβουν.

Συνολικά κατασχέθηκαν επτά παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ ενώ στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 157,30 ευρώ, σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι τα πλαστά χαρτονομίσματα είχε προμηθεύσει στους συλληφθέντες ένας 20χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμα, γονέων των ανηλίκων συλληφθέντων, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Σχετικές ειδήσεις