ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τα σκουπίδα «πνίγουν» την Τρίπολη - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη

Τα σκουπίδα «πνίγουν» την Τρίπολη - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη

Για μια ακόμα φορά, η Τρίπολη κηρύχτηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς το πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών παραμένει και μάλιστα πιο έντονο από ποτέ.

Η απόφαση πάρθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Τρίπολης και θα έχει ισχύ για τρεις μήνες.

Σκοπός της κίνησης αυτής, είναι να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση.

Στην ίδια απόφαση καλείται ο Δήμος να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση που να πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.

Επιπλέον στην απόφασή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει πως ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του Δήμου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων