ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Οι φωτογραφίες που αλλάζουν τα δεδομένα

Νέα ντοκουμέντα στην υπόθεση Γιακουμάκη: Οι φωτογραφίες που αλλάζουν τα δεδομένα

Δέκα μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που βρέθηκε το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κοντά στη Γαλακτοκομική σχολή όπου φοιτούσε και ακόμα δεν έχει κλείσει η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Την ώρα που τα ερωτήματα παραμένουν βασανιστικά για την οικογένεια του άτυχου φοιτητή, ήρθαν στο φως νέα ντοκουμέντα, τα οποία παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα από αυτή της αυτοκτονίας.

Πρόκειται για φωτογραφίες που εστάλησαν στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και οι οποίες τραβήχτηκαν μόλις βρέθηκε το άψυχο σώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, πριν καν φτάσει στο σημείο ο ιατροδικαστής.

Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα anikolouli.gr, ο κάτοχος των φωτογραφιών που εμπιστεύτηκε τα ντοκουμέντα αυτά στην εκπομπή, υποστήριξε πως οι φωτογραφίες που είναι αληθινές και δίνουν μία άλλη εικόνα.

Σε αυτές φαίνεται στο σώμα του άτυχου νέου το οστό στο δεξί βραχίονα να είναι σπασμένο, η μπλούζα του σηκωμένη με την κοιλιακή χώρα εκτεθειμένη και η σορός άθικτη από το στήθος και κάτω. Το τραύμα στον καρπό του δεξιού του χεριού είναι καλυμμένο από το μανίκι του φούτερ του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το σώμα του άτυχου νέου δείχνει να έχει τοποθετηθεί στο σημείο.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως το συγκεκριμένο κάταγμα είναι πιθανό να μην έχει προκληθεί από επίθεση ζώων. Τόνισε πως δεν επιθυμεί να παραστήσει τον ειδικό αλλά ανάμεσα στις τόσες εκδοχές που ερευνώνται στην υπόθεση αυτή, θα ήταν σημαντικό να εξεταστεί και αυτό το ενδεχόμενο.

Το «Τούνελ» ζήτησε μια δεύτερη εκτίμηση από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλία Μπογιόκα.

Ο ιατροδικαστής που βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής, μελέτησε τις φωτογραφίες και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι προφανές πως το κάταγμα στο δεξιό βραχίονα που φαίνεται, είναι ένα στοιχείο που θέλει διερεύνηση. Μια δεύτερη ματιά θα μπορούσε να δώσει νέα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν την υπόθεση».

Στο ερώτημα αν μπορεί να εκτιμηθεί αν είναι προθανάτιο ή μεταθανάτιο, απάντησε: «Αν είναι προθανάτιο και είχε προκληθεί από επίθεση, τότε πως ο ίδιος έκοψε το χέρι του αφού ήταν αριστερόχειρας; Αν είναι μεταθανάτιο θα πρέπει με ειδική εξέταση- ανάλυση, να βρεθεί από τι έσπασε. Κάποιο μεγάλο ζώο θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το διαχωρισμό στο οστό».

Είπε ακόμα ότι από τα σημάδια, μπορεί ο ειδικός να υποθέσει ή να διακρίνει το είδος του ζώου που επιτέθηκε στο άψυχο σώμα.

Ο κ. Μπογιόκας αναφερόμενος στην τομή που βρέθηκε στον δεξί καρπό του άτυχου νέου, είπε πως το συγκεκριμένο μαχαίρι που κρατούσε πάνω του και βρέθηκε στον τόπο, θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιου είδους βαθιά τομή.

Ο εγκληματολόγος Παναγιώτης Παπαϊωάννου δήλωσε στο «Τούνελ» πως αν οι φωτογραφίες που έφτασαν στην εκπομπή είναι πρωτότυπες και δεν υπάρχουν στη δικογραφία, θα πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Εισαγγελέας συνεκτίμησε όλα τα στοιχεία γύρω από την πολύκροτη αυτή υπόθεση και αυτή τη στιγμή ερευνάται η ανθρωποκτονία από πρόθεση και όχι η αυτοκτονία» είπε χαρακτηριστικά.