ΕΛΛΑΔΑ

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις Πανελλαδικές πριν το 2017

Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις Πανελλαδικές πριν το 2017

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2016, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, «Δεν αλλάζει το εισαγωγικό σύστημα σε πανεπιστήμια ή στα ΤΕΙ από τη μια στιγμή στην άλλη και από τη στιγμή που έχουν διανύσει το 1/3 της χρονιάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ίδια είπε πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός στον τρόπο εισαγωγής, υπογραμμίζοντας πως τέτοιες διαδικασίες δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Μιλώντας στον Mega η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι αρχίζει εθνικός διάλογος με τον οποίο θα τεθεί το θέμα των εξετάσεων και οι αλλαγές που θα υπάρξουν.

Η Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε πως αλλαγές αν προκύψουν τελικά θα γίνουν το 2017,ώστε ο κόσμος να προλάβει να είναι προετοιμασμένος, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση του επικεφαλής του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κ. Λιάκου, να μην υπάρχουν εξετάσεις, με εξαίρεση κάποιες σχολές, απάντησε ότι πρόκειται για «μία ιδέα δικιά του η οποία θα πέσει στο διάλογο και θα δουν οι ειδικοί τι θα προκριθεί».

«Πρέπει να πούνε τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ τι θέλουν, τι μπορούν να σηκώσουν, πώς μπορεί να γίνει, γι΄αυτό δεν θέλω να προκαταλάβω τίποτε», επισήμανε ακόμη σχετικά με τις αλλαγές που ενδεχομένως να γίνουν.

Σχετικές ειδήσεις