ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια και καταστήματα - Στα 400.000 € υπολογίζεται η λεία τους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» σπίτια και καταστήματα - Στα 400.000 € υπολογίζεται η λεία τους

Σε σχεδόν 400.000 ευρώ ανέρχεται η «λεία» πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που τουλάχιστον επί 9 μήνες «χτυπούσε» σπίτια και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ως μέλη της συνελήφθησαν, ύστερα από επιχείρηση, τέσσερις ομογενείς, δύο Έλληνες κι ένας Ρώσος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει και 8ο άτομο που φέρεται ως συνεργός.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 20 έως 31 ετών, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τον περυσινό Οκτώβριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δρώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν επτά καταστήματα (φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ κι ένα κοσμηματοπωλείο), όπως επίσης έξι σπίτια, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα-χρυσαφικά, φάρμακα κ.ά., συνολικής αξίας 389.280 ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να μπαίνουν σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοί τους βρίσκονταν στο εσωτερικό και κοιμούνταν, ενώ σε μία περίπτωση εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο με τη μέθοδο του «ριφιφί», αφού πρώτα διέρρηξαν διπλανό κενό κατάστημα και άνοιξαν τρύπα. Εξάλλου, αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, διέρρηξαν άλλα δύο και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα τέταρτο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, το χρηματικό ποσό των 5.290 ευρώ, εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία για τη διάνοιξη θωρακισμένων θυρών, τροχοί κοπής μετάλλων (πρόσφοροι για διάρρηξη χρηματοκιβωτίων), κλειδαριές, αυτοσχέδια εγκατάσταση υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, μικροποσότητες χασίς, εκατοντάδες προπληρωμένες κάρτες τυχερού διαδικτυακού παιχνιδιού συνολικής αξίας 65.000 ευρώ, πέντε οχήματα που φαίνεται ότι απέκτησαν προκειμένου να νομιμοποιήσουν τα έσοδα από την εγκληματική τους δραστηριότητα κ.ά.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο γυναίκες κι ένας άντρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά, ενώ κατά την έρευνα σε σπίτι ενός εξ αυτών βρέθηκε ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, που, όπως προέκυψε, είχε κλαπεί το περασμένο Απρίλιο από σπίτι μαζί με άλλα αντικείμενα.

Σχετικές ειδήσεις