ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε σπείρα σωματεμπορίας: Ο αρχηγός βίαζε τα κορίτσια για να μην αντιστέκονται

Εξαρθρώθηκε σπείρα σωματεμπορίας: Ο αρχηγός βίαζε τα κορίτσια για να μην αντιστέκονται

Τέλος στην δράση σπείρας σωματεμπορίας έβαλαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου (2/1/2016) στην Αθήνα τρεις γυναίκες ηλικίας 56, 60 και 65 ετών όλες μέλη της σπείρας. Αναζητούνται επιπλέον τέσσερις συνεργοί τους, Δύο Ρουμάνοι και δύο Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού.

Ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας δύο γυναικών από τη Ρουμανία που εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας έχοντας διακριτούς ρόλους, από τον Δεκέμβριο του 2014, εντόπιζαν τα θύματα τους στη Ρουμανία και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν νόμιμα, με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε σπίτι στην πλατεία Βικτωρίας και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται καθημερινά, υπό την επιτήρηση τους, σε παρακείμενο οίκο ανοχής. Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσε ηγετικό μέλη της σπείρας, προκειμένου να επιβάλει το φόβο, ήταν οι συνεχείς βιασμοί των θυμάτων του.

Στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις