ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Διευθυντής των φυλακών Τρικάλων

Συνελήφθη για ναρκωτικά ο Διευθυντής των φυλακών Τρικάλων

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το βράδυ της Δευτέρας (08/02/2016) ο Διευθυντής των φυλακών Τρικάλων, κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Ήταν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, σταμάτησαν για έλεγχο το πολυτελές όχημα του 40χρονου Διευθυντή των φυλακών Τρικάλων, έξω από την πύλη εισόδου του σωφρονιστικού καταστήματος.

Ο έλεγχος αποκάλυψε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 0,7 γρ. η οποία κατασχέθηκε και ο 40χρονος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε αμέσως και το κινητό του τηλέφωνο.

Ακολούθως, συνελήφθη 35χρονος σε περιοχή των Τρικάλων, ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση και ένας 45χρονος που προμήθευσε την κοκαΐνη. Συνολικά στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν 90 γραμμάρια κοκαΐνης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, κίνησε, αμέσως, τη σχετική πειθαρχική διαδικασία, απηύθυνε ερώτημα για τη θέση του σε αργία και έθεσε τον διωκόμενο σε αναστολή άσκησης καθηκόντων.

Επίσης, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στη φυλακή γίνεται με τον καθιερωμένο έλεγχο, αλλά και με προγράμματα σωματικής αποτοξίνωσης και ψυχικής απεξάρτησης. Κάθε άλλη επαφή με τα ναρκωτικά, όποιον και αν αφορά, αντιμετωπίζεται με τον αναγκαίο και δίκαιο ποινικό έλεγχο».

Δείτε παρακάτω την ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση:

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος τριών ατόμων για υπόθεση ναρκωτικών, την οποία χειρίστηκε προανακριτικά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, από κοινού με το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για ημεδαπούς, 40, 36 και 45 ετών, οι όποιοι συνελήφθησαν χθες (08-02-2016) το βράδυ και σήμερα (09-02-2016) το πρωί στα Τρίκαλα, ενώ ο 40χρονος είναι υπάλληλος του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, χθες το βράδυ ο 40χρονος υπάλληλος, μαζί με τον 36χρονο, προμηθεύτηκαν από τον 45χρονο ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συνέχεια, ο 40χρονος μετέβη με το αυτοκίνητο του στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, όπου πριν εισέλθει σ’ αυτό ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (0,7) γραμμαρίων.

Επιπλέον στην οικία του, όπου επακολούθησε έρευνα, κατασχέθηκε συσκευασία με σπόρους κάνναβης, βάρους (0,9) γραμμαρίων.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 36χρονου, στην οποία και συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Έπειτα από επισταμένες αναζητήσεις, συνελήφθη σήμερα το πρωί και ο 45χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (88,4) γραμμαρίων,
  • ζυγαριά ακριβείας,
  • πιστόλι και (73) φυσίγγια,
  • τρία κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των (465) ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Σχετικές ειδήσεις