ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη δημοτικός αστυνομικός για πορνογραφία ανηλίκων

Συνελήφθη δημοτικός αστυνομικός για πορνογραφία ανηλίκων

Ένας 40χρονος παιδόφιλος δημοτικός αστυνομικός συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του, για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας 13χρονης κοπέλας, σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έκανε αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί πήγαν στην οικία του δημοτικού αστυνομικού και έκαναν έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που κατείχε και διαχειριζόταν, ενώ ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και μία εσωτερική κάρτα αποθήκευσης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις