ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Παναγιώτης Μαυρίκος: Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο του εκδότη

Παναγιώτης Μαυρίκος: Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο του εκδότη

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην αιτία που προκάλεσε τον φρικτό θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου, δεν έχουν βρει μέχρι στιγμής κάποιο στοιχείο που να δείχνει δολιοφθορά.

ΕΛ.ΑΣ.: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΤΖΙΠ - ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ

Όπως λένε, από την εξέταση του τζιπ στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αλλά και από την αυτοψία που έκαναν στο σημείο του δυστυχήματος στην Αττική οδό, δεν προέκυψε ότι κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικό ή εμπρηστικό μηχανισμό για να βγάλει από τη μέση τον εκδότη, που ήταν κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιαστών. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται το ενδεχόμενο η φονική πυρκαγιά να προκλήθηκε από μηχανική βλάβη, εκτός βέβαια και αν ο δολοφόνος ήταν «επαγγελματίας» και φρόντισε να κρύψει καλά τα ίχνη της δολιοφθοράς, έτσι ώστε να φανεί σαν δυστύχημα...

Από τις κάμερες, μάλιστα, προκύπτει πώς υπήρξε διαρροή καυσίμου.

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 15:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά, θα γίνει η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Σχιστού.

Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων να διατεθούν τα χρήματα για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

mavrikos

Ο δικηγόρος πάντως της οικογένειας του εκδότη, δήλωσε ότι το θύμα δεν του είχε αναφέρει ότι κάποιος τον απειλεί και γι’ αυτό δεν είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. Οι αστυνομικοί πάντως θα ζητήσουν την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του εκδότη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν είχε έρθει σε τηλεφωνική επαφή το τελευταίο χρονικό διάστημα με κάποιον που θα μπορούσε να τον έχει απειλήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό του δυστυχήματος

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο του εκδότη

Στην υπόθεση - θρίλερ εκτός από την αιτία που προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά παραμένουν και άλλα αναπάντητα ερωτήματα.

Όπως, γιατί έκοψε ταχύτητα ο Παναγιώτης Μαυρίκος στην Αττική οδό;

Κατάλαβε ό,τι κάτι συμβαίνει στο τζιπ, αισθάνθηκε αδιαθεσία;

Ένα άλλο βασικό ερώτημα είναι, γιατί δεν πρόλαβε να βγει από το φλεγόμενο πολυτελές τζιπ ο εκδότης;

Γιατί δεν άνοιξε την πόρτα του οδηγού ή του συνοδηγού;

Γιατί δεν προσπάθησε να βγει από την ηλιοροφή του αυτοκινήτου μάρκας Porsche Cayenne;

maurikos01

Η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου, μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια έκανε μήνυση σε βάρος αγνώστων για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ορίστηκαν ως τεχνικοί σύμβουλοι ο υποστράτηγος εν αποστρατεία της πυροσβεστικής Νίκος Διαμαντής και ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας Γιώργος Ραυτογιάννης ο οποίος είναι βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα ο Παναγιώτης Μαυρίκος έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βγουν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Σχετικές ειδήσεις