Τι έδειξε η νεκροτομή στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Τι έδειξε η νεκροτομή στον Παναγιώτη Μαυρίκο

Απάντηση στο ερώτημα «πως πέθανε» ο Παναγιώτης Μαυρίκος, έδωσε η νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα Παρασκευή (10/06) στην απανθρακωμένη σορό του.

Καθώς αναμένεται ακόμα η απάντηση από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην εξέταση DNA που θα επιβεβαιώσει 100% ότι η σορός του απανθρακωμένου άντρα που ανασύρθηκε από το φλεγόμενο όχημα χθες στην Αττική Οδό, ανήκει στον Παναγιώτη Μαυρίκο, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροτομής που διενεργήθηκε στο πτώμα.

Σύμφωνα με αυτή, ο εκδότης της εφημερίδας "Ακρόπολη" πέθανε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο. 

Πλέον εκτός από την εξέταση του DNA, οι ειδικοί θα προχωρήσουν και σε τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί για παράδειγμα αν τυχόν υπήρχε στον οργανισμό του νεκρού κάποια ουσία ή να προκύψουν στοιχεία για τις συνθήκες και το χρόνο θανάτου του.

Χθες, η σύζυγος και η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, είχαν αναγνωρίσει το ρολόι και τη βέρα που φορούσε, στην απανθρακωμένη σορό.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Σε πλήρη εξέλιξη η αστυνομική έρευνα - Υπήρξε διαρροή καυσίμου;

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, δεν έχει -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στα χέρια της, ενδείξεις που να την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι υπήρξε δολιοφθορά στο πολυτελές αυτοκίνητο, δηλαδή η τυχόν τοποθέτηση ενός εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού.

mavrikos2

Σύμφωνα με αστυνομικούς που συμμετέχουν στις έρευνες, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Οι πυροτεχνουργοί και οι ειδικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν έχουν βρει το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Παράλληλα, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.