ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλέξης Κούγιας για θάνατο Μαυρίκου: Θα καταθέσουμε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Αλέξης Κούγιας για θάνατο Μαυρίκου: Θα καταθέσουμε μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Την ώρα που η Ασφάλεια Αττικής εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια που οδήγησαν σε φρικτό θάνατο τον εκδότη τηςεφημερίδας "Ακρόπολη", ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι «η οικογένεια προσδοκά ότι επρόκειτο για ατύχημα».

«Η οικογένεια του Παναγιώτη Μαυρίκου δεν μπορεί να διανοηθεί πως πίσω από όλο αυτό μπορεί να κρύβεταιένα νοσηρό μυαλό που άφησε ορφανά δύο παιδιά. Προσδοκά στην εκδοχή του ατυχήματος», τόνισε μιλώντας στο ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο Αλέξης Κούγιας.

Ξεκαθάρισε πάντως πως η οικογένεια εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει μήνυση για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως καθώς έτσι θα «ανοίξει» ο δρόμος για μια πιο εκτεταμένη έρευνα της υπόθεσης.

maurikos01

«Έχω την εντολή από την οικογένεια να ερευνήσω κάθε πιθανότητα, θα προσεγγίσουμε όλα τα ενδεχόμενα με τεχνικούς συμβούλους», διευκρίνισε.

«Θέλω να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός σε αυτά που θα πω», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας. «Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών της Ασφάλειας Αθηνών. Όλα είναι πιθανά, από εγκληματική ενέργεια μέχρι ατύχημα, όλα θα ερευνηθούν», πρόσθεσε.

mavrikos2

«Το αυτοκίνητο ήταν σε άριστη κατάσταση. Ένα ιδιαίτερα αξιόπιστο αυτοκίνητο, φροντισμένο με σέρβις. Παράλληλα, έχουμε έναν καλό οδηγό, που αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι προσπάθησε να βγει από το όχημα. Τέλος κινούνταν στον ασφαλέστερο δρόμο της Ελλάδας, δεν υπήρχε επαφή με άλλο αυτοκίνητο ή κάποιο προστατευτικο. Όλα αυτά τα στοιχεία, συνδυασμένα, δημιουργούν ερωτηματικά», ανέφερε ο δικηγόρος.

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Εν τω μεταξύ σήμερα Παρασκευή (10/06) αναμένεται να γίνει η τυπική αναγνώριση της σορού του εκδότη με τη μέθοδο του DNA, καθώς το πτώμα είναι απανθρακωμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια προσωπικά του αντικείμενα, όπως το ρολόϊ, τη βέρα και το κινητό του τηλέφωνο.

Σχετικές ειδήσεις