ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ στην Αργυρούπολη: Ανήλικοι την έστηναν έξω από σχολεία και πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές

Σοκ στην Αργυρούπολη: Ανήλικοι την έστηναν έξω από σχολεία και πουλούσαν ναρκωτικά σε μαθητές

Τι αντάλλαγμα ζητούσαν οι δράστες; - Πώς «ψάρευαν» τα θύματά τους;

Εγκληματική ομάδα νεαρών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες σε μαθητές, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Αργυρούπολης. Για την υπόθεση ήδη συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας, ένας 19χρονος και δύο ανήλικοι, 15 και 16 ετών.

Συγκεκριμένα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές, εντοπίστηκε ένας εκ των ανήλικων συλληφθέντων έξω από σχολικό συγκρότημα να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, εδώ και έξι μήνες, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση κάνναβης σε ανήλικους μαθητές. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι παρακινούσαν τους ανήλικους μαθητές να τους παραδίδουν, ως αντίτιμο για την αγορά των ναρκωτικών, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας που θα αφαιρούσαν από τους γονείς τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία προέκυψε ότι ανήκαν σε γονέα ανηλίκου, καθώς και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στους αρμόδιους ανακριτές.

Σχετικές ειδήσεις