Δικογραφία σε βάρος 19χρονου στην Εύβοια για παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο

Δικογραφία σε βάρος 19χρονου στην Εύβοια για παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο

Απάτη με παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο, είχε στήσει ένας 19χρονος από την Εύβοια, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εκλήματος.

Ο 19χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο ψηφιακών και διαδικτυακών ερευνών που έχουν ενταθεί τον τελευταίο καιρό από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω και της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Ποδοσφαίρου στη Γαλλία.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σελίδα στο facebook, o χρήστης της οποίας προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά για την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου.

Μάλιστα, για να είναι πειστικός, ισχυρίζονταν ότι διέθετε «έγκυρες» πληροφορίες από μάνατζερ και λοιπά γραφεία στοιχημάτων.

Όπως πρόεκυψε, η διαχείριση της σελίδας γινόταν από 19χρονο, στην Εύβοια.

Στις 16 Ιουνίου 2016 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 19χρονου, και από τον έλεγχο στα ψηφιακά του μέσα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και βρέθηκαν σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Κατασχέθηκε σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, ο οποίος θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ σε βάρος του 19χρονου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας, η οποία θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.