ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομική επιχείρηση στην Στερεά Ελλάδα με 44 συλλήψεις

Αστυνομική επιχείρηση στην Στερεά Ελλάδα με 44 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη (23/6/2016), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 1.243 άτομα, εκ των οποίων 953 ημεδαποί και 290 αλλοδαποί, καθώς και 880 οχήματα.

Προσήχθησαν: 108 άτομα, εκ των οποίων 79 ημεδαποί και 29 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: 44 άτομα, εκ των οποίων 30 ημεδαποί και 14 αλλοδαποί

Κατασχέθηκαν:

13,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

544,7 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.

Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: 345 παραβάσεις

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.