ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συνελήφθη δολοφόνος έξι χρόνια μετά το έγκλημα - Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του

Συνελήφθη δολοφόνος έξι χρόνια μετά το έγκλημα - Πώς έφτασε η αστυνομία στα ίχνη του

Το στυγερό έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Μάιο του 2010 κι από τότε μέχρι σήμερα, η Αστυνομία προσπαθούσε να λύσει το γρίφο του.

Θύμα του εγκλήματος ήταν ένας 83χρονος άνδρας, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 12 Μαΐου του 2010, μέσα στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, πιθανότερο κίνητρο για τη δολοφονία του άτυχου ηλικιωμένου ήταν η ληστεία, με δράστη έναν 23χρονο Πακιστανό που συνελήφθη (με από ένταλμα της ανακρίτριας του 4ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών), το μεσημέρι της Κυριακής (03/07) στην Αλίαρτο Βοιωτίας κι έναν ομοεθνή του που αναζητείται.

Παρά το ότι ο συλληφθείς δεν παραδέχεται την ενοχή του, οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει αποτύπωμά του από το σπίτι του θύματος ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ότι είχε αφαιρεθεί άγνωστο χρηματικό ποσό από χρηματοκιβώτιο.

Σήμερα Δευτέρα (04/07), οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες ειδικής ομάδας που συστάθηκε με στόχο την επανεξέταση ανεξιχνίαστων υποθέσεων, μέσω συνδυαστικής αξιολόγησης παλαιών και νέων στοιχείων και χρήσης εξειδικευμένων μεθόδων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σχετικές ειδήσεις