ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σοκ στο Αίγιο: 15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό που τον καταδίωκε

Σοκ στο Αίγιο: 15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό που τον καταδίωκε

Πυροβολισμοί και μαχαιρώματα σημειώθηκαν στο Αίγιο με πρωταγωνιστές δύο 15χρονους και θύμα έναν αστυνομικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικός της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια περιπολίας τα ξημερώματα της Τρίτης (30/08), επιχείρησε να ελέγξει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικοι.

Ο οδηγός του δίκυκλου ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει, ενώ όταν εντοπίστηκε εκ νέου, μπήκε σε στενό δρόμο κατορθώνοντας να διαφύγει από το οπτικό πεδίο του αστυνομικού, ο οποίος στάθμευσε το περιπολικό, με σκοπό να προσεγγίσει το σημείο πεζός.

Οι δύο 15χρονοι, προσπαθώντας να εμποδίσουν τον αστυνομικό από το να κατέβει από το όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και έπεσαν με το μοτοποδήλατο πάνω στην πόρτα του περιπολικού, τη στιγμή που εκείνος επιχειρούσε να βγει, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μέτωπο.

Καθώς ο αστυνομικός προσπάθησε να συλλάβει τον οδηγό του δικύκλου, του επιτέθηκε ο συνεπιβάτης, αρχικά με γροθιές ενώ στη συνέχεια τον μαχαίρωσε τραυματίζοντάς τον στο θώρακα κοντά στην καρδιά. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο 15χρονος αποπειράθηκε να ξαναχτυπήσει με το μαχαίρι τον αστυνομικό, ο οποίος για εκφοβισμό πυροβόλησε μία φορά στον αέρα. Ο αστυνομικός με τη συνδρομή ενός πολίτη, κατάφερε να συλλάβει τον οδηγό του δίκυκλου, ο οποίος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του, με γροθιές και κλωτσιές, ενώ ο συνεπιβάτης κατάφερε να διαφύγει.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αστυνομικός μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου εντόπισαν και συνέλαβαν τους γονείς του οδηγού, για παραμέληση της εποπτείας του.

Παράλληλα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, μεταφέρθηκε και ο 15χρονος συλληφθείς, λόγω αδιαθεσίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σχετικές ειδήσεις