ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα

ΤΩΡΑ: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση, για την εξάρθρωση πολυμελούς οργανωμένου κυκλώματος κλεφτών και διαρρηκτών, που δραστηριοποιούνταν σε όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βορειοανατολική Αττική και είχε εισβάλει σε δεκάδες σπίτια, αποκομίζοντας μεγάλη λεία σε χρήματα και τιμαλφή, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί.

Την επιχείρηση διεξάγει η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της χώρας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για δύο εγκληματικές οργανώσεις, που χωρίζονται σε πολλές μικρότερες ομάδες και απαρτίζονται σε μεγάλο βαθμό από Ρομά.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 30 άτομα, έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε περισσότερα από 50 σπίτια και χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων, ενώ έχουν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ληστές, ζούσαν πολυτελέστατα καθώς έμεναν σε βίλες και κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Χρησιμοποιούσαν ειδικό μηχάνημα με το οποίο έλιωναν τα χρυσά νομίσματα και τα μετέτρεπαν πλάκες χρυσού.

Φέρονται δε, να είναι πίσω από τη ληστεία στο σπίτι της τραγουδίστριας Άννας Βίσση πριν από λίγες ημέρες αλλά και τις ληστείες που έγιναν σε σπίτια άλλων επωνύμων.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.