ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα: Η σχέση με το Μαζιώτη, οι «μεταμορφώσεις» και το...ελικόπτερο

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα: Η σχέση με το Μαζιώτη, οι «μεταμορφώσεις» και το...ελικόπτερο

Από τον Ιούνιο του 2014, οπότε και συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, αναζητούσαν οι Αρχές την Πόλα (Παναγιώτα) Ρούπα.

Η πιο εντυπωσιακή «εμφάνισή» της ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν επιχείρησε με ελικόπτερο να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών Νίκο Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα, είχε νοικιάσει τότε με πλαστή ταυτότητα και καστανή περούκα, ελικόπτερο από την περιοχή της Ερμιονίδας και ενώ βρισκόταν εν πτήσει, ζήτησε από τον πιλότο να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό.

Επίσης, η Αντιτρομοκρατική «είδε» την Πόλα Ρούπα πίσω από ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στη Μαλεσίνα, το Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ.

Ακόμη, εξετάζεται η συμμετοχή της σε ληστεία που έγινε στις 25 Ιουνίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Υπενθυμίζεται ότι τότε μια γυναίκα έστησε καρτέρι στην υπάλληλο του υποκαταστήματος Τράπεζας μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή πιστολιού, πήρε 125.000 ευρώ.

Στις 22 Ιουλίου 2014, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της από στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας.

Η Ρούπα φαινόταν ξανθιά με κοντά μαλλιά και δεν είχε σχέση με την παλιά εικόνα της με μακριά σκούρα καστανά μαλλιά.

Επίσης ήταν φανερά αδυνατισμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Η Ρούπα γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα και είναι πτυχιούχος Μαθηματικού. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, γνωρίστηκε με το Νίκο Μαζιώτη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1995 και έκτοτε συμπορεύονται. Έχουν μάλιστα αποκτήσει ένα γιο, ο οποίος έμενε με την Πόλα Ρούπα στην οικία στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους τρεις θωρούμενους ως διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά συνολικές ποινές κάθειρξης 50 ετών στον πρώτο και 50 ετών και 6 μηνών στους άλλους δύο για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σχετικές ειδήσεις