ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόλα Ρούπα: Πού ήταν το «στρατηγείο» συνεργού της

Πόλα Ρούπα: Πού ήταν το «στρατηγείο» συνεργού της

Πόλα Ρούπα - Νέα στοιχεία για τη δράση συνεργού της Πόλας Ρούπα, η οποία συνελήφθη στις 5 Ιανουαρίου, στην Ηλιούπολη, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι μέρες.

Ένα ίντερνετ - καφέ στην οδό Κοραή στη Νέα Σμύρνη ήταν το «στρατηγείο» του 37χρονου ποινικού συνεργού της Πόλας Ρούπα. Ο συγκεκριμένος χώρος και οι διαδικτυακές επικοινωνίες του αναμένεται να αναδείξουν πρόσωπα που ενδεχομένως σχετίζονται με τις ποινικο-τρομοκρατικές δραστηριότητές του. Το κατάστημα και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούσε φέρεται να είχαν μπει σε μία ηλεκτρονική «παγίδευση» για να εντοπιστούν οι συνομιλίες και επαφές του.

Το συγκεκριμένο χώρο φέρεται να επισκέφθηκε τέσσερις ώρες έπειτα από τη σύλληψη της 48χρονης για να συνομιλήσει διαδικτυακά με «συνεργούς» του. Από εκεί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές, κατέστρωνε τα σχέδιά του και εδραίωνε τις ποινικο-τρομοκρατικές «συνεργασίες» του.

Πώς εντόπισαν τα ίχνη του οι Αρχές

Για τουλάχιστον ένα μήνα οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει να μπαίνει στο συγκεκριμένο χώρο, να παραμένει περίπου μία ώρα και στη συνέχεια να φεύγει για τα «ραντεβού» του. Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούσε την παραλιακή λεωφόρο και την εθνική οδό προκειμένου να κινείται από τα δυτικά στα νότια προάστια και αντίστροφα. Οι αστυνομικοί παριστάνοντας τους «πελάτες», κάθισαν στον ίδιο ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να δουν το ιστορικό περιήγησης και τις διαδικτυακές επικοινωνίες του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν ότι οι ελάχιστες επικοινωνίες του με κινητό τηλέφωνο γίνονταν σε μεγάλη απόσταση από τα σημεία διαμονής και κίνησής του, ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Viber για να συνομιλεί, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με έγκλειστους συνεργούς του σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Ο 37χρονος διέμενε σε σπίτι στην οδό Αμφίκλειας στη Βούλα. Το είχε νοικιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τα στοιχεία ταυτότητας ενός ομογενούς από τη Ρωσία, ο οποίος του είχε παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο συνεργός της Πόλας Ρούπα μετά τη σύλληψή του έδωσε αποτυπώματα, αρνήθηκε, ωστόσο, να υπογράψει σε αυτά και να τον φωτογραφίσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος». Ο ίδιος επισκέφθηκε την Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη τρεις ημέρες πριν από τη σύλληψή τους.

Οι συναντήσεις τους, μετά την αρχική, δίνονταν από ραντεβού σε ραντεβού, σε προκαθορισμένο χώρο και χρόνο, όπως έκανε και ο Νίκος Μαζιώτης πριν συλληφθεί στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποτυπώματα και γενετικό υλικό του φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί σε χώρους και οπλισμό της Πόλας Ρούπα.

Σχετικές ειδήσεις