ΕΛΛΑΔΑ

Πόλα Ρούπα: Τρομοκρατική επίθεση ως αντίποινα για τη σύλληψή της φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Πόλα Ρούπα: Τρομοκρατική επίθεση ως αντίποινα για τη σύλληψή της φοβάται η Αντιτρομοκρατική

Ειδήσεις | Πόλα Ρούπα:Συνεχίζονται οι έρευνες για τη γιάφκα των τρομοκρατών - Τι αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. - Ποια η σύνδεση τρομοκρατών και ποινικών - Στη γιαγιά του ο εξάχρονος γιος των Ρούπα και Μαζιώτη

«ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ Η ΓΙΑΦΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ

Αντίποινα για τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα και της 25χρονης συνεργού της φοβάται η ΕΛ.ΑΣ., με τη μορφή μιας τρομοκρατικής επίθεσης είτε από ασύλληπτους είτε από άγνωστους συνεργούς του «Επαναστατικού Αγώνα».

Παράλληλα, έχοντας δώσει στη δημοσιότητα τις πλαστές ταυτότητες των Μαζιώτη, Ρούπα και της 25χρονης, τις οποίες είχε κατασχέσει από το σπίτι της 48χρονης στην οδό Ζαίμη 14 στην Ηλιούπολη, η Αστυνομία περιμένει νέα στοιχεία και πληροφορίες από πολίτες που θα αναγνωρίσουν τους τρεις τρομοκράτες.

roupa2
roupa3

maziotis1

Προτεραιότητα αυτή τη ώρα για τους αστυνομικούς έχει ο εντοπισμός του οπλοστασίου του «Επαναστατικού Αγώνα» πριν προλάβουν συνεργοί των Μαζιώτη - Ρούπα, να μεταβούν στο χώρο και να τον αδειάσουν από στοιχεία.

Παράλληλα εξετάζονται για μια ακόμα φορά οι τυχόν διασυνδέσεις ποινικών με τρομοκράτες και συγκριμένα το αν στο δίκτυο υποστήριξης της Ρούπα υπήρχουν συνεργοί του Βασίλη Παλαιοκώστα καθώς στο παρελθόν υπήρχει διασύνδεσή του με τον Μαζιώτη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την Πόλα Ρούπα

Η Αντιτρομοκρατική, περιμένει τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης στα καλάσνικοφ που βρέθηκαν στον Άλιμο προκειμένου να διαπιστώσει αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις και συγκεκριμένα σε αυτές που πραγματοποίησε η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2013 και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2014.

Εν τω μεταξύ αναζητά dna και αποτυπώματα στο σπίτι που χρησιμοποιούσε η Ρούπα στον Ωρωπό σαν εξοχική κατοικία.

Στη γιαγιά του ο γιος της Ρούπα

Μετά την κοινοποίηση της διάταξης της εισαγγελέως Ανηλίκων, η γιαγιά του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη παρέλαβε χθες (08/01) βράδυ το παιδί από το νοσοκομείο Παίδων.

Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση της εισαγγελέως Ανηλίκων, η οποία έδινε οριστικά την επιμέλεια του παιδιού στη μητέρα της συλληφθείσας Ρούπα.

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό της απόφασης της εισαγγελικής λειτουργού

Μετά και την εξέλιξη αυτή, οι Ρούπα, Αθανασοπούλου και Μαζιώτης σταμάτησαν την απεργία πείνας, εντούτοις οι δύο πρώτες παρέμειναν νοσηλευόμενες στο νοσοκομείο «Σωτηρία», εξαιτίας επιπλοκών στην υγεία τους.

Δείτε εδώ τι δήλωσε ο δικηγόρος της Πόλας Ρούπα, Φραγκίσκος Ραγκούσης

Ταυτοποιήθηκε όπλο από το σπίτι της Ρούπα

Ένα από τα πιστόλια που είχαν βρεθεί στο σπίτι της Ηλιούπολης, όπου η Πόλα Ρούπα έμενε με το γιο της, ταυτοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, είναι το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η Ρούπα τον Φεβρουάριο του 2016 στην επιχείρηση απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Το ίδιο πιστόλι είχε χρησιμοποιηθεί και από τον Μαζιώτη, κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας το 2014 στην Κλειτορία Αχαϊας.

Σχετικές ειδήσεις