Πολυτεχνείο 2018: Ποιοι σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί

Πολυτεχνείο 2018 - Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται…

Ξανά χωρίς ρεύμα η Ρόδος

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα…

Τρέμουν οι Τούρκοι: Οι «Ινδιάνοι μαχητές» του αιθέρα θωρακίζουν το Αιγαίο

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται…

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αφού έβγαλαν «ανίκανο» τον πατέρα τους τώρα βλέπουν αρπαχτικά

Το δικαστικό θρίλερ μεταξύ των αδερφών Αγγελόπουλου…

Φορτηγάκι σκόρπισε τον πανικό στη Λαμία: «Εισέβαλε» σε φαρμακείο και τραυμάτισε γυναίκα (pics&vid)

Από θαύμα αποφεύχθηκε κάτι χειρότερο, το πρωί…

Προσοχή! Συμμορία γυναικών «ξαφρίζει» σπίτια σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Προσοχή! Συμμορία γυναικών «ξαφρίζει» σπίτια σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό άγνωστων γυναικών, οι οποίες αφαιρούν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή από ιδιοκτήτες σπιτιών, με το πρόσχημα της ενοικίασης διαμερισμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ήδη, έχουν καταγραφεί περιστατικά κλοπών από σπίτια και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Ο τρόπος δράσης της συμμορίας

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης των αγνώστων γυναικών, αρχικά πληροφορούνται για την ενοικίαση των διαμερισμάτων από αγγελίες, τόσο σε εισόδους πολυκατοικιών ή κεντρικών σημείων των πόλεων, όσο και από αγγελίες. Στη συνέχεια παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ως ενδιαφερόμενες ενοικιάστριες, ζητώντας να δουν το διαμέρισμα.

Συνήθως, το προς ενοικίαση διαμέρισμα βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το σπίτι του ιδιοκτήτη ή σε πολύ κοντινή απόσταση. Μόλις, λοιπόν, οι άγνωστες φθάσουν στο σπίτι του ιδιοκτήτη προσπαθούν να μπουν μέσα, ζητώντας, για παράδειγμα, ένα ποτήρι νερό, ώστε διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και αλλά άτομα μέσα στο διαμέρισμα. Ακολούθως, οι άγνωστες γυναίκες και ο ιδιοκτήτης ξεκινούν για να πάνε στο διαμέρισμα που ενοικιάζεται. Όμως, εάν ο ιδιοκτήτης φεύγοντας δεν κλειδώσει την πόρτα, τότε η μία από τις δύο γυναίκες επικαλείται πως πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα και δεν πηγαίνει στο διαμέρισμα.

Όση ώρα η συνεργός της απασχολεί τον ιδιοκτήτη, βλέποντας το προς ενοικίαση διαμέρισμα, παραβιάζει την πόρτα του διαμερίσματος του ιδιοκτήτη και αφαιρεί κοσμήματα και χρήματα. Αμέσως μετά, πηγαίνει στο προς ενοικίαση διαμέρισμα, συναντά την συνεργό της και φεύγουν, ενώ ο ιδιοκτήτης αντιλαμβάνεται την κλοπή όταν έχουν, πλέον, εξαφανιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί, πολλές φορές οι άγνωστες γυναίκες προσπαθούν να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή, με τη μέθοδο της απασχόλησης. Ειδικότερα, όση ώρα βρίσκονται μέσα στο σπίτι, η μία συνομιλεί με τον ιδιοκτήτη του προς ενοικίαση διαμερίσματος, ενώ η δεύτερη, με το πρόσχημα ότι θα ήθελε λίγο νερό, ερευνά τους χώρους του σπιτιού, για να βρει χρήματα και κοσμήματα, ώστε να τα αφαιρέσει.