ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

«Σφίγγει ο κλοιός» για το μανιακό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα

«Σφίγγει ο κλοιός» για το μανιακό δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος στην Αθήνα

Όλο και πιο κοντά στο μανιακό που έχει βάλει στο στόχαστρο οδηγούς ταξί εκτιμούν ότι βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τρεις κάτοικοι Κηφισιάς συγκεντρώνουν τα επτά από τα δέκα σημεία που σκιαγραφούν το προφίλ του δολοφόνου του 52χρονου οδηγού ταξί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ύποπτοι φαίνεται να έχουν ιστορικό διαταραγμένης ψυχολογικής κατάστασης και δημιουργίας προβλημάτων στην περιοχή, ωστόσο κανείς τους δεν συνδέεται προς το παρόν με κάποιο «συμβολικό» περιστατικό που έγινε στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η εφημερίδα «Ειδήσεις», μάλιστα, αναφέρει ότι και οι τρεις ύποπτοι μένουν κοντά στη συγκεκριμένη οδό στην Κηφισιά και μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλου, παρόμοιου με αυτό του δράστη.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι 10 ύποπτοι συγκεντρώνουν τέσσερα από τα δέκα χαρακτηριστικά που έχουν συνθέσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής για την ερευνητική απεικόνιση του δολοφόνου.

Γι’ αυτούς τους υπόπτους προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους, γίνονται όμως εκτεταμένες εξακριβώσεις στοιχείων που τους αφορούν, ενώ δεν έχουν προσαχθεί στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος για κάποια «φιλική συζήτηση».

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι αστυνομικοί σχημάτισαν έναν κύκλο 50 υπόπτων που συγκέντρωναν ενδείξεις και χαρακτηριστικά, τα οποία ταίριαζαν με το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ενώ κάποιοι είχαν συμμετοχή σε περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί στην Κηφισιά με πρωταγωνιστές οδηγούς ταξί.

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς είναι νυν ή πρώην οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν συμμετοχή σε επεισόδια και διαπληκτισμούς με άλλους αυτοκινητιστές.

Σημαντικό για την πορεία των ερευνών είναι και το ψυχολογικό προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει αξιωματικοί της Αστυνομίας.

Το πρώτο προφίλ αφορά έναν «έξυπνο» δράστη με διαταραχή προσωπικότητας, άτομο δηλαδή με υψηλό δείκτη IQ, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ξανά σε 2 – 4 μήνες.

Ο δράστης έχει δείξει σημάδια μεθοδικότητας, καθώς δεν βρέθηκε σε καμία επίθεση DNA του.

Το δεύτερο προφίλ αφορά έναν παρανοϊκό δράστη, ο οποίος βρίσκεται μόνιμα σε έξαρση και περιμένει απλά την αφορμή για να εκδηλώσει τις επιθέσεις. Σε αυτά τα άτομα η κρίση τους επαναλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα 4 – 5 εβδομάδων.

Σχετικές ειδήσεις