ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Την επιστροφή του μανιακού δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Κηφισιά: Την επιστροφή του μανιακού δολοφόνου στον τόπο του εγκλήματος περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Τι εκτιμά η Αστυνομία για το δολοφόνο των οδηγών ταξί - Η «πληγή» με τα μετασκευασμένα όπλα - Ποιες οι ομοιότητες με την υπόθεση του σπουδαστή του ΟΑΕΔ που είχε τραυματίσει τρία άτομα στου Ρέντη, πριν αυτοκτονήσει

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΡΟΤΟΥ

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, θεωρούν ότι ο μανιακός δράστης των δύο επιθέσεων κατά οδηγών ταξί στην Κηφισιά, έχει συγκεντρώσει σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν στη δολοφονική του δράση και εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό πως θα επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος, δηλαδή στη Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που σκότωσε τον άτυχο 52χρονο οδηγό και τραυμάτισε έναν 32χρονο συνάδελφό του.

taxi2

Όμως αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τις Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερο Τύπο», είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης, ενδεχομένως ένα πιστόλι κρότου ή αεροβόλο το οποίο μετασκευάστηκε σε χρηστικό.

Υπάρχουν τελευταία πολλές περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τέτοια όπλα, τα οποία συνήθως προέρχονται από τη Βουλγαρία, η πρόσβαση σε αυτά θεωρείται σχετικά εύκολη, ενώ και η μετατροπή τους δεν απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι τα μετασκευασμένα όπλα εξελίσσονται πλέον σε μεγάλη «πληγή» για τον εξοπλισμό «αρχάριων» που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην παρανομία αλλά και ατόμων με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο.

Οι ομοιότητες με την επίθεση στου Ρέντη

Ερευνώντας την σοβαρή υπόθεση οι αρμόδιοι αστυνομικοί, σχηματίζοντας το «προφίλ» του δράστη, διαπιστώνουν ότι έχει κάποιες ομοιότητες σε επίπεδο συμπεριφοράς, εκδήλωσης δολοφονικής μανίας, αλλά και στη χρήση παρόμοιου οπλισμού, με τον πρωταγωνιστή ενός πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικού που είχε εξελιχθεί στις 10 Απριλίου 2009 σε σχολή του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Ρέντη. Ένας 19χρονος σπουδαστής, έχοντας στην κατοχή του δύο… μετασκευασμένα πιστόλια κρότου σε χρηστικά, είχε τραυματίσει έναν συμμαθητή του, δύο υπαλλήλους εργοστασίου και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή πιστολιών κρότου από την Βουλγαρία, τα εύκολα μετατρέπονται σε δολοφονικά πυροβόλα, είχε διαγνωστεί το περασμένο καλοκαίρι μετά από πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, συμπληρώνει ο «Ελεύθερος Τύπος», ότι Έλληνες «τουρίστες» πηγαίνουν στη Βουλγαρία και επιστρέφουν με… οπλοστάσια. Δεκάδες κακοποιοί τα έχουν προμηθευτεί λόγω χαμηλού κόστους και τα έχουν μετατρέψει σε δολοφονικό οπλισμό για τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και ληστρικών επιδρομών.

Οι πληροφορίες που είχαν συλλέξει οι ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές, ανέφεραν πως τουλάχιστον 340 τέτοιου τύπου όπλα είναι διασκορπισμένα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Σέρρες κατασχέθηκαν περισσότερα από 100 τέτοια όπλα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ιδιώτες, επισκέπτονται την γειτονική χώρα, και αγοράζουν πιστόλια κρότου, που πωλούνται νόμιμα εκεί, από 200 έως 400 ευρώ και τα φέρνουν στην Ελλάδα μέσα στις αποσκευές τους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Ρoή Ειδήσεων