ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αττική: Συνελήφθη αστυνομικός υποδιευθυντής για δωροληψία και εκβίαση

Αττική: Συνελήφθη αστυνομικός υποδιευθυντής για δωροληψία και εκβίαση

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα της παράνομης συναλλαγής.

Για δωροληψία και εκβίαση κατ' εξακολούθηση κατηγορείται ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία ενός ιδιώτη.

Συγκεκριμένα, ο ιδιώτης κατήγγειλε ότι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ζήτησε και έλαβε χρηματικά ποσά προκειμένου να του παρέχει «κάλυψη» σε επιχείρηση που διατηρεί και να τον ενημερώνει για επικείμενους ελέγχους δημοσίων υπηρεσιών.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα (08/05) στο γραφείο του, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται επίσης ένας υπαστυνόμος και αρχιφύλακας, οι οποίοι κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου. Οι δύο τελευταίοι δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η λήψη των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος των τριών αστυνομικών.

Σχετικές ειδήσεις