ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λουκάς Παπαδήμος: Ψάχνουν τον «μετρ» των τρομο-δεμάτων

Λουκάς Παπαδήμος: Ψάχνουν τον «μετρ» των τρομο-δεμάτων

Βασική προτεραιότητα της αντιτρομοκρατικής είναι η σύλληψη του «μάγειρα» των «Πυρήνων της Φωτιάς», γιατί έτσι θα καταφέρει να σταματήσει την νέα αποστολή τρομο - δεμάτων σε πιθανούς στόχους, μετά και την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, η οποία παραμένει μεν «ορφανή», αλλά οι αρχές είναι πεπεισμένες, ότι πίσω από το χτύπημα κρύβεται η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Όπως λένε οι αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, όσο ο «μάγειρας» κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τον Παπαδήμο, είναι ορατός ο κίνδυνος οι τρομοκράτες να ξαναχτυπήσουν με φάκελο - βόμβα. Άλλωστε αυτού του είδους οι επιθέσεις όπως φάνηκε, είναι χαμηλού ρίσκου, αλλά αποτελεσματικές...

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο κατασκευαστής των παγιδευμένων δεμάτων που εστάλησαν στον Σόϊμπλε τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και το 2010 (αποστολή 14 τρομο - δεμάτων σε στόχους όπως Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπερλουσκόνι), είναι το ίδιο άτομο. Ο «πυροτεχνουργός» των «πυρήνων» χρησιμοποιεί την ίδια απλή συνδεσμολογία η οποία όμως δεν ανιχνεύεται από τα ειδικά μηχανήματα, η οποία αποτελείται από μπαρούτι από πυροτεχνήματα, αντίσταση από λυχνία λάμπας, μπαταρία κι ένα μανταλάκι για τον πυροδοτικό μηχανισμό.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν για το άτομο αυτό από τότε που ερευνούσαν το σχέδιο «Γοργοπόταμος» για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την απελευθέρωση μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς». Σε συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. ο συγκεκριμένος «μετρ» στην κατασκευή βομβών, αναφέρονταν με τον κωδικό «μάγειρας». Η αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στα χέρια της το DNA του «μάγειρα», από τρομο - δέμα που δεν εξερράγη τον Μάρτιο και όπως φαίνεται το άτομο αυτό δεν έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν.

Στο στόχαστρο ο επιχειρησιακός βραχίονας των «Πυρήνων»

Τουλάχιστον τρεις γυναίκες και τρεις άνδρες αποτελούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., το νέο επιχειρησιακό βραχίονα της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που έχει αναλάβει την υλοποίηση του Σχεδίου «Νέμεσις 2».

Τα νέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «στρατολογήθηκαν» από τη δεξαμενή των αντιεξουσιαστών μετά τις δεκάδες συλλήψεις «πυρήνων» από την αντιτρομοκρατική, για να μπορεί έτσι η τρομοκρατική οργάνωση να συνεχίζει αλώβητη τις επιθέσεις. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι εντολές για το σχέδιο «Νέμεσις 2» έχουν δοθεί μέσα από τις φυλακές, από κρατούμενους «πυρήνες» που καταφέρνουν να καθοδηγούν την τρομοκρατική οργάνωση, αφού έχουν επικοινωνία με τους ασύλληπτους συνεργούς τους.

Σχετικές ειδήσεις