ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λουκάς Παπαδήμος - Από τη Βουλή πέρασε το τρομο-δέμα που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό

Λουκάς Παπαδήμος - Από τη Βουλή πέρασε το τρομο-δέμα που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό

Τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο: «Η αλληλογραφία του Λουκά Παπαδήμου ελέγχεται από δύο σημεία, το ένα είναι τα ειδικά μηχανήματα της Τράπεζας της Ελλάδος και το άλλο το μηχάνημα x – ray που βρίσκεται στη Βουλή.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΔΕΜΑΤΩΝ

Εξετάζεται λοιπόν το ενδεχόμενο, το παγιδευμένο δέμα να πέρασε και να μην ανιχνεύτηκαν τα εκρηκτικά, από το ειδικό μηχάνημα της Βουλής, αφού είναι πρώην πρωθυπουργός και αρκετοί φάκελοι που έχουν παραλήπτη τον κύριο Παπαδήμο, στέλνονται εκεί για έλεγχο.

Τα υπολείμματα του φακέλου – βόμβα προσπαθούμε να τα «συνθέσουμε» για να βρούμε στοιχεία, όπως εάν ο φερόμενος σαν "αποστολέας" ήταν η "Ακαδημία Αθηνών", αλλά και πώς έφτασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου (με εταιρεία κούριερ ή μέσω ΕΛΤΑ).

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι αστυνομικοί φρουροί - πιθανών στόχων επιθέσεων να είναι σε επιφυλακή, αφού είναι πιθανόν οι τρομοκράτες να έχουν στείλει και άλλα τρομο – δέματα τα οποία δεν ανιχνεύονται. Οι υποψίες στρέφονται στους "Πυρήνες της Φωτιάς", αφού και στο παρελθόν έχουν χτυπήσει με δέματα – βόμβες σε Ελλάδα και εξωτερικό.»

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στο Newsbomb.gr, για την τρομοκρατική επίθεση που είχε στόχο τον Λουκά Παπαδήμο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες, δείχνουν τον αστυνομικό φρουρό του πρώην πρωθυπουργού να μπαίνει στη Βουλή λίγο πριν την επίθεση, για τον έλεγχο της αλληλογραφίας του Λουκά Παπαδήμου.

Από την πλευρά του, ο φρούραρχος της Βουλής φέρεται να υποστηρίζει πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι πήγε στη Βουλή αστυνομικός από την ασφάλεια του πρώην πρωθυπουργού και να ζήτησε να ελεγχθεί η αλληλογραφία του. Οποιοσδήποτε αστυνομικός δεν υπηρετεί στην ΥΑΒΕ, για να εισέλθει στη Βουλή, πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια ή διαπίστευση. Από τα αρχεία της ασφάλειας της Βουλής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.

Στην Αντιτρομοκρατική υπάρχει έντονος προβληματισμός, αφού τα τρομο – δέματα των «Πυρήνων της Φωτιάς» είναι «αόρατα» για τα ειδικά μηχανήματα, λόγω της συνδεσμολογίας που χρησιμοποιεί ο «πυροτεχνουργός» της τρομοκρατικής οργάνωσης. Το ανησυχητικό είναι ότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις οι «Πυρήνες» παραμένουν «αλώβητοι» και συνεχίζουν να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τι είπαν στους αστυνομικούς οι φρουροί του Λουκά Παπαδήμου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φρουρός – υπεύθυνος ασφαλείας που βρισκόταν με τον πρώην πρωθυπουργό στο αυτοκίνητο την στιγμή της έκρηξης είπε στους αστυνομικούς:

«Είχα δώσει εντολή να αλλάζουμε συχνά δρομολόγια για λόγους ασφαλείας, ένα απ' αυτά ήταν και η διαδρομή από την οδό Ομήρου προς το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, που ακολουθήσαμε χθες. Το θωρακισμένο αυτοκίνητο βρισκόταν για service, έτσι πήραμε το δεύτερο αυτοκίνητο που δεν έχει θωράκιση. Την ώρα που βρισκόμασταν στο αυτοκίνητο, έδωσα στον κύριο Παπαδήμο την αλληλογραφία, στην οποία υπήρχε και ο παγιδευμένος φάκελος. Η έκρηξη έγινε όταν άνοιξε τον φάκελο ο κύριος Παπαδήμος, με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τίποτα.»

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του φρουρού του πρώην πρωθυπουργού που καθόταν στη θέση του οδηγού:

«Την ώρα που κινούμασταν στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου με κατεύθυνση το σπίτι του κυρίου Παπαδήμου, έγινε έκρηξη μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν άκουγα και δεν έβλεπα τίποτα, το μόνο που πρόλαβα να κάνω είναι να σταματήσω το αυτοκίνητο, βάζοντας τον λεβιέ του αυτομάτου κιβωτίου ταχυτήτων στο πάρκινγκ, ώστε να ανοίξουν οι πόρτες. Την ώρα όμως που προσπαθούσα να ανοίξω τις πόρτες από μέσα, δεν άνοιγαν, γιατί είχαν παραμορφωθεί λόγω της έκρηξης, ενώ είχαν ανοίξει και οι αερόσακοι. Οι αστυνομικοί από το συνοδευτικό και ο δικυκλιστής μας απεγκλώβισαν με δυσκολία.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την επίθεση

Σχετικές ειδήσεις