Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες με υποσχόμενη διαγραφή οφειλών προς την ΔΕΗ

Νewsbomb

Αυτά είναι τα μέλη της σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες με υποσχόμενη διαγραφή οφειλών προς την ΔΕΗ

Στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες των μελών της σπείρας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες έξι ατόμων, οι οποίοι συνελήφθησαν την 24/8/2017 και την 28/8/2017 στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης (υπόσχονταν έναντι αμοιβής ότι θα διέγραφαν τις οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την ΔΕΗ).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

α) ΠΑΝΤΕΡΗ Δημήτριο του Χαραλάμπους και της Δέσποινας, γεννηθέντα την19.01.1977 στο Ηράκλειο Κρήτης.

1

Β) ΘΕΟΧΑΡΗ Δημήτριο του Γεωργίου και της Σταυρούλας, γεννηθέντα την 05.02.1971 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.

2 copy

Γ) ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ 'Αννα του Γεωργίου και της Αθανασίας, γεννηθείσα 06.06.1971 στη Ρόδο.

3

Δ) ΠΟΤΗΡΑΚΗ Στυλιανό του Νικολάου και της Ευθαλίας, γεννηθέντα 06.03.1989 στην Αθήνα Αττικής.

4

Ε) (επ) BOSNEAGA (ον) ANDREI του GHEORHE και της MARIA, γεννηθέντα την 01.01.1976 στη Μολδαβία.

5

Στ) ΜΑΥΡΙΟΥ Στέργο του Παναγιώτη και της Γραμματίκης, γεννηθέντα την 27.01.1965 στη Γερμανία.

6

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 1/10/2017, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου στον τηλεφωνικό αριθμό 22410-23294 & 22410-25805, για παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς γίνονταν οι απάτες

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανωτέρω συλληφθέντες παρουσιάζονταν ως εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας παροχής ενέργειας και εξαπατούσαν πολίτες ή επιχειρηματίες λέγοντάς τους ότι μπορούν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διαγραφούν οι οφειλές τους στη ΔΕΗ.

Παράλληλα, προέτρεπαν τα θύματά τους να εγγραφούν σε εταιρία ενέργειας που εκπροσωπούσαν και ταυτόχρονα να τοποθετήσουν ειδική συσκευή «κόφτη» στην παροχή τους, η οποία θα απέκρυβε την πραγματική κατανάλωση ρεύματος.

Από την αστυνομική έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 18 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών στο νησί ης Ρόδου, ενώ υπολογίζεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν αποσπάσει συνολικό ποσό που ανέρχεται στις 50.000 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο 40χρονος Παντέρης Δημήτριος, φέρεται να είναι το πρόσωπο που παρίστανε τον ανιψιό του γνωστού σκηνοθέτη, Γιάννη Σαμαραγδή, προκειμένου να παρασύρει γυναίκες, με το δέλεαρ της πρόσληψης τους σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε σήριαλ. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved