ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αυτός είναι ο πρωταθλητής της συμμορίας των ληστών – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Αυτός είναι ο πρωταθλητής της συμμορίας των ληστών – Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Οι ληστές είχαν «ρημάξει» περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, με τη λεία τους να φτάνει τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ» ΜΕΣΑ ΣΕ 90 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ 'Η ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ - ΕΙΧΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΑΤΟΜΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΕΛ.ΑΣ.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας που είχε διαπράξει ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και επιχειρήσεις, όπως ταχυδρομικά υποκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων και πρακτορεία του ΟΠΑΠ, έδωσε σήμερα Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε εδώ πώς δρούσαν οι ληστές

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε και βίντεο που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι ληστές «χτυπούσαν» τους στόχους τους, με στόχο όπως αναφέρει «οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα να αντιλαμβάνονται την παρουσία ατόμων, που διαπράττουν τέτοια αδικήματα και να αποτρέπουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κινδύνους, ενδεχομένως και κατά της ζωής τους».

Δείτε το βίντεο με τη δράση των ληστών:

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται κι ένας 32χρονος οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας, με σημαντικές νίκες σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των πέντε συλληφθέντων αναζητείται κι ένας 31χρονος, μέλος της σπείρας.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής 56 ένοπλες ληστείες και συγκεκριμένα 6 στην Ηλεία, μία στα Χανιά Κρήτης και 49 στην Αττική, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά έχουν διαπράξει περισσότερες από 200 ένοπλες ληστείες, με παράνομα κέρδη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ορμητήριό τους, ήταν μια αποθήκη κι ένα πάρκινγκ που βρίσκονται σε περιοχή του Πειραιά. Εκεί συγκεντρώνονταν πριν αλλά και μετά από κάθε ληστεία.

Σε βάρος των έξι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης-ένταξης και διευκόλυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς διάπραξη πλειόνων ληστειών και κλοπών, της ληστείας από κοινού κατά συρροή από δράστες ενεργήσαντες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά και μη, φέροντας πολεμικό τυφέκιο, της κλοπής, της πλαστογραφίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης κατοχής πυρομαχικών, της νομιμοποίησης εσόδων από κοινού και κατά μόνας.

Αυτοί είναι οι συλληφθέντες:

1. ΜΠΑΛΤΑ Χρήστο του Ευαγγέλου και της Δήμητρας, γεννηθέντα στις 14-1-1965 στην Αθήνα

speira1
speira1b

2. ΔΕΔΕ Τρύφωνα του Αναστασίου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 11-9-1969 στον Πειραιά

speira2
speira2b

3. ΤΣΑΚΝΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και Κλεονίκης, γεννηθέντα στις 21-2-1984 στην Νίκαια

speira3
speira3b

4. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ Χαράλαμπο του Γεωργίου και της Παναγιώτας, γεννηθέντα στις 15-1-1985 στην Αθήνα

speira4
speira4b

5. ΜΠΑΛΤΑ Ευάγγελο του Χρήστου και της Ελένης, γεννηθέντα στις 22-6-1988 στο Μαρούσι

speira5
speira5b

και τον μη συλληφθέντα:

6. ΚΟΤΣΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Αντριάννας – Αλεξάνδρας, γεννηθέντα στις 18-9-1986 στην Πάτρα

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319307, 210-5319305 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικές ειδήσεις