ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Το «μήνυμα» των δολοφόνων του

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Το «μήνυμα» των δολοφόνων του

Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου:Το τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο, που βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι, πριν από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προσπαθούν να «φωτίσουν» και να αποκωδικοποιήσουν οι Αρχές, που συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών που δολοφόνησαν το γνωστό ποινικολόγο μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού 154 στην Αθήνα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως τα πέντε λεπτά πριν από τη δολοφονία είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, καθώς εκεί αποκαλύφθηκε ο πραγματικός λόγος του ραντεβού που έκλεισαν με τον αδικοχαμένο δικηγόρο, διάστημα κατά το οποίο βρήκαν την ευκαιρία ενδεχομένως να του ασκήσουν πίεση, να τον απειλήσουν και να τον εκβιάσουν, ωστόσο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν υπέκυψε και τελικά τον πυροβόλησαν.

Το δόλωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «κουβέντα» που είχαν οι δράστες με τον εκλιπόντα και το συνεργάτη του ήταν καθαρά «προσχηματική» και χρησιμοποιήθηκε ως «δόλωμα» για να φτάσουν κάποια στιγμή στο σημείο να τον απομονώσουν και να εκφράσουν τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψής τους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δράστες φέρεται να είχαν «γκουγκλάρει» τις υποθέσεις που είχε χειριστεί κατά το παρελθόν ο γνωστός νομικός, ενώ εκτιμάται πως ενδεχομένως κατά το κλείσιμο του ραντεβού να χρησιμοποίησαν το όνομα κάποιου προσώπου – «κλειδί» από αυτές και να εμφανίστηκαν ως «συστημένοι».

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αναφερόμενοι στην υπόθεση ληστείας συγγενικού τους προσώπου. Ωστόσο, εμφανίστηκαν αρκετά διαβασμένοι και αναφέρθηκαν σε υποθέσεις του παρελθόντος στην προσπάθειά τους να καθυστερήσουν τη συζήτηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δράστες αναφέρθηκαν, πέραν της δήθεν σύλληψης για ληστεία του υποτιθέμενου συγγενούς τους, και σε μία άλλη, που αφορούσε εμπλεκόμενο σε υπαρκτή υπόθεση που είχε χειριστεί ο άτυχος ποινικολόγος κατά το παρελθόν, μέχρι τελικά να καταλήξουν στις απαιτήσεις που είχαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που ήταν και οι πραγματικοί λόγοι της επίσκεψής τους.

Κράταγε σημειώσεις

Οι δράστες, στην προσπάθειά τους να «κρατήσουν» την κουβέντα, με στόχο να τον απομονώσουν και να εκδηλώσουν τον πραγματικό λόγο παρουσίας τους εκεί, παρασύρθηκαν σε αναφορές πραγματικών προσώπων και ποινικών υποθέσεων, οι οποίες αποτυπώθηκαν στις σημειώσεις του ποινικολόγου και του συνεργάτη του και έδειξαν αρκετά στοιχεία για τις ταυτότητές τους.

Επιπρόσθετα, οι Αρχές έχουν ξεκινήσει να «σαρώνουν» την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες με το γνωστό δικηγόρο, στον οποίο είπαν ψέματα πως κάποιος συγγενής τους κρατείται στη ΓΑΔΑ για μία ληστεία, ούτως ώστε να κλείσουν τελικά το ραντεβού και να τον συναντήσουν. Το γεγονός ότι έδωσαν όνομα και πως χρησιμοποίησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν με το δικηγόρο φαίνεται πως βοηθάει αρκετά τις Αρχές να τους ταυτοποιήσουν πλήρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από βαλκανική χώρα και ένας τουλάχιστον από αυτούς φαίνεται να είναι σεσημασμένος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια αποτυπωμάτων και DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του ποινικολόγου εξετάζουν τα ευρήματα από τη σκηνή του εγκλήματος.

Ένταση

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι πιθανότερη αιτία που οδήγησε στη δολοφονία είναι μια διαφωνία της στιγμής κατά τη διάρκεια άσκησης πίεσης στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για υπόθεση επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Η ενδεχόμενη άρνηση του δικηγόρου να ενδώσει ή να υποκύψει σε πιθανά αιτήματα των δύο ανδρών θεωρείται ένας από τους βασικούς λόγους που δημιούργησαν ένταση και απειλές από τους δράστες, οι οποίοι έβγαλαν τα όπλα τους στο τραπέζι των συσκέψεων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση, η συγκεκριμένη διαμάχη θεωρείται αρκετά πιθανό να οδήγησε και στο μοιραίο πυροβολισμό, με τον οποίο τραυματίστηκε θανάσιμα ο άτυχος δικηγόρος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση

Σχετικές ειδήσεις