Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» οι υποθέσεις του δικηγόρου

Ραγδαίες εξελίξεις στην δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» οι υποθέσεις του δικηγόρου

Νέα στοιχεία για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας - Οι δράστες ίσως σχετίζονται με κάποια από τις υποθέσεις που είχε αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος - Ποια ενδεχόμενα και στοιχεία εξετάζει η αστυνομία

Δέκα ημέρες μετά την στυγνή δολοφονία του γνωστού δικηγόρου οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται όλο και πιο κοντά στο να ανακαλύψουν την ταυτότητα των δραστών, ερευνώντας κυρίως υποθέσεις που είχε αναλάβει ή επρόκειτο να αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος.

Πολλά εκατομμύρια ευρώ κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.

Εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις της τάξης των 2 με 5 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται ότι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του γνωστού δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, βάση των δεδομένων από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και μια σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού που έχει στα χέρια της η Αστυνομία και αφορούν σε αλλοδαπούς οι οποίοι έχουν άμεση εμπλοκή σε σκάνδαλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο δικηγόρος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από Αλβανούς ποινικούς για να τους δοθούν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρο. Ο τελευταίος είχε δεχθεί τους τελευταίους μήνες σχετική πολιορκία, στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατούνταν ενώ είχε επιχειρηθεί η προσέγγισή του σε μια μεταγωγή του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι δύο άνδρες, συμπληρώνει το δημοσίευμα, που πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το μοιραίο βράδυ, φέρεται να ζήτησαν από τη δικογραφία της Energa, η οποία βρισκόταν στο γραφείο του δικηγόρου, τη διεύθυνση κατοικίας του κ. Φλώρου. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα δύο αυτά άτομα ήταν απεσταλμένοι μελών της αλβανικής μαφίας που κρατούνται στην Ε' Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Φαίνεται να ζήτησαν τη διεύθυνση προκειμένου να προχωρήσουν σε «εκδικητική επίθεση» εναντίον του γιατί αρνούνταν να πληρώσει τα χρήματα για συμβόλαιο θανάτου στους κρατούμενους Αλβανούς. Η ανάθεση αυτή αφορά την απόπειρα δολοφονίας τον Νοέμβριο του 2014 εναντίον του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στην Πεντέλη. Ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτει η εφημερίδα, είχε εισηγηθεί να μη γίνει δεκτός οικονομικός συμβιβασμός του Δημοσίου για το «σκάνδαλο Energa», πυροβολήθηκε κι αυτός μια φορά στο πρόσωπο αλλά κατόρθωσε να επιβιώσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία της Energa και των δύο Αλβανών. Η δίκη για την αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη ξεκίνησε στις 4 Σεπτεμβρίου, όμως ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο λόγω μη επίδοσης σχετικού εγγράφου. Έτσι η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου.