Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Όλο και πιο κοντά στους δολοφόνους του δικηγόρου η ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Όλο και πιο κοντά στους δολοφόνους του δικηγόρου η ΕΛ.ΑΣ.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζεφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού. Ο εντοπισμός νέων στοιχείων φαίνεται ότι οδηγούν τους Αστυνομικούς όλο και πιο κοντά στη σύλληψη των δραστών.

Τα αποτελέσματα από επιχείρηση της Ασφάλειας που έγινε με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) σε διαμέρισμα της Καλλιθέας, ο εντοπισμός όπλων, αλλά και οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι αποτελούν «κλειδί» για την διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Έφοδο σε διαμέρισμα Αλβανού, στην οδό Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής (29/10) η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν μπροστά σε ένα οπλοστάσιο αφού μέσα στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν όπλα, χειροβομβίδες ακόμα και εκρηκτικά.

Όλα τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση αλλά το ενδιαφέρον εντοπίζεται κυρίως στα όπλα, αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο κάποιο από αυτά να είναι και το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Για το λόγο αυτό αναμένονται οι βαλλιστικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι του Σαββάτου προσήχθησαν στην Ασφάλεια Αττικής ένας Έλληνας και δύο Αλβανοί για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από δέκα άτομα έχουν επισκεφτεί τη ΓΑΔΑ, προκειμένου να δώσουν κατάθεση στους αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το επικρατέστερο σενάριο της δολοφονίας είναι η εντολή, οι δύο αλλοδαποί να επισκεφθούν το γραφείο του δικηγόρου και να τον εκβιάσουν, να δόθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού.