ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Πυροβόλισαν κατά των ΜΑΤ

Τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Πυροβόλισαν κατά των ΜΑΤ

Άγνωστος στάθηκε απέναντι από τη διμοιρία των ΜΑΤ και άρχισε να ρίχνει στοχευμένες βολές - Τι αποκάλυψε στο Newsbomb.gr αστυνομικός που βρισκόταν στην περιοχή - Έχουν εντοπιστεί 3 κάλυκες, πιθανότατα από καλάσνικοφ

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ - ΉΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα της Δευτέρας στην Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19:40, ομάδα αγνώστων σταμάτησε κοντά στα γραφεία του Κινήματος, στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη. Δύο άτομα πλησίασαν και άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών των ΜΑΤ που φρουρούν το κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο αστυνομικός που φυλάει πάντα στην οδό Διδότου αποκάλυψε πως είδε δύο άνδρες να βγαίνουν από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, να σταματούν και βγάζοντας όπλο άρχισαν να πυροβολούν με στοχευμένες βολές.

Ο ίδιος αντιλήφθηκε άμεσα την επίθεση και πρόλαβε να καλυφθεί, ενώ ειδοποίησε και τους συναδέλφους του να πέσουν γρήγορα κάτω.

PASOK1

Την ώρα εκείνη, έξω από τα γραφεία βρισκόταν ομάδα ανδρών των ΜΑΤ ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου ήταν περίπου 30 άτομα, εργαζόμενοι και στελέχη του κόμματος, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, oι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών κι αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν απο την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν 4-5 σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην Χαριλάου Τρικούπη 50.

PASOK3

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 3 κάλυκες, ενώ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Η μία από τις σφαίρες καρφώθηκε στην κολώνα του φαναριού ενώ οι άλλες δύο στο καταστημα που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για τυφλή τρομοκρατική επίθεση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού στο Newsbomb.gr

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε πώς οι δράστες στήθηκαν απέναντι από τον σκοπό και πυροβόλησαν εναντίον του.

«Ο αστυνομικός ήταν στο φανάρι της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που φυλάμε συνήθως. Ο δράστης, με γρήγορες κινήσεις έφτασε απέναντι από το σκοπό. Πρόκειται για πολύ έμπειρο συνάδελφο που κατάλαβε αμέσως τις προθέσεις του δράστη. Αμέσως φώναξε “ΟΠΛΟ” και έπεσε κάτω, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους να καλυφθούν».

Είναι προφανές πως αν ο αστυνομικός δεν ήταν έμπειρος και πολύ ψύχραιμος, θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Όπως έγινε γνωστό, η μία σφαίρα καρφώθηκε στην κολώνα του φαναριού ενώ οι άλλες δύο στο κατάστημα που βρίσκεται δίπλα από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Γεννηματά: «Θα θρηνήσουμε θύματα, είναι αδιανόητο»

Ιδιαίτερα ανήσυχη για την «τυφλή» επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας αμέσως μετά το περιστατικό στην τηλεόραση του ANT1.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά πως είναι σοκαρισμένη από την επίθεση, όπως σοκαρισμένοι είναι και όλοι όσοι βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στα γραφεία, «δεν μας έχει ενημερώσει κανείς μέχρι στιγμής» είπε και συνέχισε «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει», τονίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια.

Η κ. Γεννηματά τόνισε στη συνέχεια ότι έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό επανειλημμένα, «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» ανέφερε φανερά ταραγμένη.

«Περιμένουμε να δούμε ποιο είναι το πολυπόθητο σχέδιο της κυβέρνησης για τα Εξάρχεια», είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε,«είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει μπορεί να θρηνήσουμε θύματα».

Είμαι αρκετά σοκαρισμένη και οι ίδιοι αστυνομικοί είναι, επιτέλους πρέπει να λάβουν μέτρα και να επικοινωνήσουνε μαζί μας.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη των κομμάτων για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η αντίδραση από το Μαξίμου το οποίο σε ανακοίνωση του τονίζει, «καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης».

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της αναφέρει, «τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

Να «αναλάβει τις ευθύνες του» κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. «Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας», υπογράμμισε, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του «καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ζήτησε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, λίγη ώρα μετά από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

«Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.