ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι 2 άνδρες που υποδύονταν τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι 2 άνδρες που υποδύονταν τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τα στοιχεία και τις φωτογραφίες δύο Ελλήνων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις απάτης και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία πρόκειται για τους:

ΚΙΤΣΑ Χρυσοβαλάντη του Θωμά και της Αφροδίτης, γεν. 1979 στη Θεσσαλονίκη.

10

ΖΩΓΡΑΦΟ Αντώνιο του Γεωργίου και της Βάιας, γεν. 1984 στην Πάτρα

11

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 03-01-2018, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στον εντοπισμό των δραστών των ήδη τετελεσμένων περιπτώσεων κλοπής και απάτης, στην αποτροπή τέλεσης νέων παρόμοιων αδικημάτων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και ειδικότερα των ευάλωτων και ανίσχυρων ηλικιωμένων και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στο τηλέφωνο 2310-388356 Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι 2 άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, 1η Οκτωρίου στην περιοχή της Ημαθίας, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε.

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη μελών της συμμορίας και την ταυτοποίηση των συνεργών τους.

Οι ανωτέρω εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους είτε ως υπάλληλοι της ΔΕΗ, προφασιζόμενοι ότι υπάρχει κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, είτε ως λογιστές ή φίλοι συγγενικών τους προσώπων, για τους οποίους υφίσταται οφειλή στην εφορία ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, αξιώνοντας την άμεση καταβολή των οφειλομένων.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2016, σε περιπτώσεις έκνομων ενεργειών σε βάρος ηλικιωμένων, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ιωαννίνων και Κοζάνης, από τις οποίες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος 34.110 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ανέρχεται στα 25.400 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σχετικές ειδήσεις