ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αμύθητης αξίας η ακατέργαστη κάνναβη που έκρυβε στις πολυτελείς βίλες το καρτέλ ναρκωτικών (pics)

Αμύθητης αξίας η ακατέργαστη κάνναβη που έκρυβε στις πολυτελείς βίλες το καρτέλ ναρκωτικών (pics)

Ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ το κέρδος που θα είχαν οι ναρκέμποροι οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη (22/11), καθώς είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν σε μονοκατοικίες που είχαν νοικιάσει στην Ανατολική Αττική, εργαστήρια με περισσότερα από 2.100 δενδρύλια κάνναβης.

Την εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η οποία και ανακοίνωσε σήμερα (23/11) ότι το συνολικό προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την παραγωγή και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, υδροπονικής μορφής, η οποία ήταν αρίστης ποιότητας, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα από το Βιετνάμ καθώς και ένας Κινέζος. Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει υπερσύγχρονα εργαστήρια για παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης σε βίλες στην περιοχή του Νέου Βουτζά και της Ραφήνας στην Αττική, τις οποίες είχαν νοικιάσει.

Ενδεικτικό της παραγωγής κάνναβης από την οργάνωση είναι το γεγονός ότι η αστυνομία κατάσχεσε 2.195 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος, η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού ανερχόταν από 5 έως 8 χιλιάδες ευρώ το κιλό.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (22-11-2017), σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση πέντε συνολικά άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα υπήκοοι Βιετνάμ και ένας υπήκοος Κίνας, ηλικίας από 28 έως 35 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν τρία πλήρως εξοπλισμένα και επαγγελματικής μορφής εργαστήρια, που βρίσκονταν εγκατεστημένα και λειτουργούσαν σε αντίστοιχες πολυτελείς οικίες, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, ενώ κατασχέθηκαν – μεταξύ άλλων - 2.195- δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας και πλήρης εξοπλισμός παράνομων εργαστηρίων, όπως λαμπτήρες, αφυγραντήρες, σωλήνες εξαερισμού κ.α.

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, καθώς και τη δημιουργία «προφίλ» των εμπλεκομένων, διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα των μελών του κυκλώματος, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν τα παράνομα «εργαστήρια» που λειτουργούσαν στις πολυτελείς κατοικίες.

Από τις έρευνες που πραγματοποίησαν κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, στις τρείς πολυτελείς κατοικίες της Ανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε:

  • στην 1η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου – φυτωρίου (297) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) εκατοστών έως ενός μέτρου, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη αποξηραμένα φύλλα καννάβεως σε νάιλον συσκευασία μικτού βάρους (420) γραμμαρίων, καθώς και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • στην 2η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου - φυτωρίου (1.316) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (5) έως (140) εκατοστών,
  • στην 3η οικία, η εγκατάσταση και λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου - φυτωρίου (582) δενδρυλλίων κάνναβης σε πλαστικές γλάστρες, δια της υδροπονικής μεθόδου, ύψους περίπου (20) έως (120) εκατοστών, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη (2) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • ενώ στην κατοχή της 33χρονης υπηκόου Βιετνάμ, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κλειδιών, μεταξύ των οποίων και αυτά της 1ης και 3ης οικίας.

    Παράλληλα, από αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 35χρονου υπηκόου Κίνας στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ, 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και tablet.

    Εκτιμάται ότι το συνολικό προσδοκώμενο χρηματικό όφελος από την παράνομη δραστηριότητα των μελών της οργάνωσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 4.000.000 ευρώ.

    Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.





Σχετικές ειδήσεις