ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Η ώρα της απολογίας για τον 34χρονο που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του

Ηράκλειο: Η ώρα της απολογίας για τον 34χρονο που έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του

Επιστρέφει στο γραφείο της ανακρίτριας Ηρακλείου σήμερα, Παρασκευή, ο 34χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι το βράδυ των Χριστουγέννων,έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του, στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ (29/12) Ο ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟΣ - ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ ΣΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΑΝΔΡΑ

Ο 34χρονος επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης που του διόρισαν αυτεπάγγελτα οι δικαστικές Αρχές, να προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως πατροκτόνος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

patroktonos irakleio8

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

«Εξαιρετικά ασυνήθιστο», χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής τον τρόπο της δολοφονίας, του 61χρονου.

Το θύμα φαίνεται ότι δεν προέβαλε αντίσταση, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 34χρονο γιο του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στον άτυχο πατέρα.

«Το θύμα είχε μειωμένα αντανακλαστικά και ουσιαστικά δεν αντιστάθηκε. Κάτι τέτοιο συναντάμε σε δολοφονίες παιδιών και πολύ σπάνια σε εγκλήματα με θύματα ενήλικους, όπως αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του πατέρα, οφείλεται σε ασφυξία, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημειώνει το neakriti.gr, τέτοιοι θάνατοι συνήθως παρατηρούνται σε ανήλικα παιδιά, τα οποία έχουν μικρή μυική δύναμη. Σε ενήλικες συμβαίνουν ανάλογες περιπτώσεις, όταν λόγω κατανάλωσης ουσιών, δεν έχουν τη δύναμη και τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιδράσουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, αν η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 61χρονος κοιμόταν. Αυτό για την ώρα ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί. «Σήμερα θα βγει το πόρισμα για τη νεκροψία - νεκροτομή και θα γίνουν τοξοκολογικές εξετάσεις» τόνισε ο κύριος Μάντακας, που προσπαθεί να λύσει το γρίφο του εγκλήματος.

patroktonos irakleio8

«Θεέ μου, τι έκανα»

Όπως σημειώνει το neakriti.gr, ο θύτης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, μη όντας σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς, τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του πήγε να τον χτυπήσει, αναφέροντας: «Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τον φερόμενο ως δράστη αν έχει μετανιώσει για την οικογενειακή τραγωδία που προκάλεσε με τα χέρια του, εκείνος απάντησε ότι «και να μετανιώσω, τίποτα δεν φέρνει πίσω τον πατέρα μου» και συμπλήρωσε «Θεέ μου τι μα…κία έκανα, όταν πίνω γίνομαι βίαιος».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση αυτή

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: neakriti, flashnews

Σχετικές ειδήσεις