ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον πατροκτόνο - Τι έδειξε η νεκροψία - Τι δήλωσε ο δράστης

Ηράκλειο: Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τον πατροκτόνο - Τι έδειξε η νεκροψία - Τι δήλωσε ο δράστης

«Εξαιρετικά ασυνήθιστο», χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής τον τρόπο της δολοφονίας, του 61χρονου, τον οποίο έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια ο γιος του.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΗΡΕ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Το θύμα φαίνεται ότι δεν προέβαλε αντίσταση, όταν δέχθηκε την επίθεση από τον 34χρονο γιο του, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Ξενοφών Μάντακας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στον άτυχο 61χρονο.

«Το θύμα είχε μειωμένα αντανακλαστικά και ουσιαστικά δεν αντιστάθηκε. Κάτι τέτοιο συναντάμε σε δολοφονίες παιδιών και πολύ σπάνια σε εγκλήματα με θύματα ενήλικους, όπως αυτό» είπε μεταξύ άλλων ο ιατροδικαστής, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του πατέρα, οφείλεται σε ασφυξία, εξαιτίας απόφραξης του στόματος και της μύτης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, σημειώνει το neakriti.gr, τέτοιοι θάνατοι συνήθως παρατηρούνται σε ανήλικα παιδιά, τα οποία έχουν μικρή μυική δύναμη. Σε ενήλικες συμβαίνουν ανάλογες περιπτώσεις, όταν λόγω κατανάλωσης ουσιών, δεν έχουν τη δύναμη και τα αντανακλαστικά, ώστε να αντιδράσουν.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, αν η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο 61χρονος κοιμόταν. Αυτό για την ώρα ούτε μπορεί να αποκλειστεί αλλά ούτε και να επιβεβαιωθεί. «Σήμερα θα βγει το πόρισμα για τη νεκροψία - νεκροτομή και θα γίνουν τοξοκολογικές εξετάσεις» τόνισε ο κύριος Μάντακας, που προσπαθεί να λύσει το γρίφο του εγκλήματος.

Μετανιωμένος στην ανακρίτρια ο δράστης

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή (29/12) ζήτησε και έλαβε από την ανακρίτρια Ηρακλείου ο 34χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο το μεσημέρι της Τρίτης (27/12), μετανιωμένος, με τον εισαγγελέα να του ασκεί ποινικές διώξεις - σε βαθμό κακουργήματος - για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως σημειώνει το neakriti.gr, ο θύτης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και για αρκετές ώρες μετά το φονικό, μη όντας σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς, τι έγινε στο σπίτι του πατέρα του και έφτασε να τον πνίξει με τα ίδια του τα χέρια.

Μάλιστα κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο αρκετές ήταν οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς συνέβη, δίνοντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Ο 34χρονος ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του πήγε να τον χτυπήσει, αναφέροντας: «Τσακωθήκαμε. Δεν θυμάμαι πώς αρχίσαμε να καβγαδίζουμε. Κάποια στιγμή θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρός με έδερνε. Τότε σηκώθηκε να με χτυπήσει. Τον έπιασα από το κεφάλι με λαβή και του έκλεισα το στόμα με τα χέρια. Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω».

Ο 34χρονος μετά τη σύλληψη του, δήλωσε μετανιωμένος και απέδωσε το έγκλημα στο γεγονός ότι ήταν μεθυσμένος, καθώς όπως υποστήριξε, όταν πίνει γίνεται βίαιος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Την ώρα που ο 34χρονος οδηγούνταν στην ανακρίτρια, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον 61χρονο πατέρα του. Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας όπου από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να συνοδεύσει τη σορό του στην εκκλησία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση αυτή

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών: neakriti, cretapost, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις