ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μπαράζ επιθέσεων για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου - Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Μπαράζ επιθέσεων για τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου - Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα που βρίσκεται σε έξαρση η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας για ζητήματα αδράνειας και... παράκουσης εντολών, αναρχικές ομάδες χτυπούν σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας με γκαζάκια και μολότωφ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ «ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ «ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ - ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίθεση με γκαζάκια, από αγνώστους, σημειώθηκε χθες 1/03/2018 το βράδυ σε παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας.

Οι άγνωστοι, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο των γραφείων με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στην πόρτα του κτιρίου. Λίγο νωρίτερα, ομάδα αντιεξουσιαστών πετούσε βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Πρόκειται για επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κ. Γιαγτζόγλου ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή παγιδευμένης βόμβας στον Λουκά Παπαδήμο.

Την ίδια ώρα οι Αρχές ερευνούν με μεγάλη προσοχή την περίπτωση ενός νεαρού που συνελήφθη χθες βράδυ να βάζει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, χωρίς ακόμη να προκύψουν σαφείς ενδείξεις για το αν πρόκειται για άτομο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πάντως το μεσημέρι, οι αντιεξουσιαστές καλούν σε Συνέλευση στο κτήριο της Πρυτανίας που είναι σε κατάληψη προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τις μετέπειτα αντιδράσεις τους καθώς σήμερα είναι μια κομβική μέρα για το αν το υπουργείο Δικαιοσύνης θα απαντήσει ή όχι στο αίτημα του Γιαγτζόγλου για μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Συγκέντρωση έξω από το σπίτι του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών αργά χθες το βράδυ 1/03/2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Στο σημείο μετέβηκαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι προχώρησαν στην προσαγωγή 15 ατόμων.

Οι προσαχθέντες έριξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα υπέρ του προφυλακισθέντος Κ. Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο.

Νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Νέα επίθεση με μολότοφ από αντιεξουσιαστές, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Να θυμήσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου,εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου και ζητώντας την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγη ώρα αφού μεταδόθηκε η είδηση της μεταφοράς του σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Αυτή τη φορά, δεκάδες άτομα απέκλεισαν ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αποτέλεσμα την παρεμπόδισή της και την καθυστέρηση έναρξής της.

Οι αντιεξουσιαστές έμειναν για μιάμιση ώρα στην περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου κρατείται στις φυλακές Λάρισας, κατηγορούμενος για επίθεση με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται στην 8η μέρα της απεργίας πείνας και δίψας, αντιδρώντας στη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα.

Σήμερα αποφασίζουν για το ενδεχόμενο μεταγωγής του

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να εξετάσει το αίτημα του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου να μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας σ' αυτές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Καθημερινή επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών Ασφαλείας, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο 29χρονος θέλει να επιστρέψει στην Αττική είναι για να βρίσκεται μαζί με μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», με τα οποία φέρεται να διατηρούσε στενούς δεσμούς ήδη από την περίοδο πριν από τη σύλληψή του.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι το κύμα ταραχών που καλλιεργείται από το πρωί του περασμένου Σαββάτου εντός και εκτός φυλακών συντονίζεται σε μεγάλο βαθμό από την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται ιδρυτικά στελέχη της «Συνωμοσίας».

Και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Σε δύο ακόμη καταλήψεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στη Σχολή Θεάτρου του Αριστοτελείου προχώρησαν αντιεξουσιαστές την Τετράρτη διαμαρτυρόμενοι για τη μεταγωγή του Κ. Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Συγκεκριμένα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα αναρχικοί προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο επιτρέποντας την είσοδο των φοιτητών, όχι όμως και τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι αλληλέγγυοι τονίζουν ότι η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί στις ενέργειες που γίνονται σε όλη τη χώρα ως «ένδειξη συμπαράστασης» στον απεργό πείνας και δίψας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου «Σήμερα το βράδυ Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου καταλαμβάνουμε το κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ο σύντροφος σήμερα μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο που είχε στις φυλακές Λάρισας, όπου και κρατείται».

Υπό κατάληψη βρίσκεται επίσης η Σχολή Θεάτρου του ΑΠΘ , σύμφωνα με ανάρτηση στον ίδιο ιστότοπο και «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον απεργό πείνας Κ.Γιαγτζόγλου».

Άγρια κόντρα Τόσκα με συνδικαλιστές

Ψυχροπολεμική η ατμόσφαιρα μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και των ενστόλων.

Ενδεικτικά ήταν όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Τόσκας όταν κατηγόρησε ανοιχτά τους συνδικαλιστές για «επιπολαιότητες» και για «εργολαβικές παρεμβάσεις».

«Υπάρχουν συνδικαλιστές που κατά καιρούς κάνουν τους νομικούς και τους προστάτες των θεσμών. Η δουλειά τους είναι άλλη και καλό είναι να μην πέφτουν σε λάθη αστεία και επιπολαιότητες έξω απο κάθε θεσμική ιδιότητα. Να σταματήσουν αυτές τις παρεμβάσεις, που μερικές φορές μπορεί να είναι εργολαβικές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των συνδικαλιστών, λέγοντας ότι δεν έκαναν σωστά στην δουλειά τους και τους κάλεσε «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά θέματα και να μην κάνουν εργολαβίες και ρουσφέτια».

Να σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η δήλωση στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου ότι «είναι άδικο να τα ρίχνουμε στους αστυνομικούς. Ο κ. Τόσκας στέλνει το μήνυμα της ανοχής».

Σχετικές ειδήσεις