ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλέξανδρος Τανίδης: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 17χρονου

Αλέξανδρος Τανίδης: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το θάνατο του 17χρονου

Μήνυση κατά της διοίκησης του Νοσοκομείου Παπανικολάου και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος, υπέβαλε η αδελφή του Αλέξανδρου Τανίδη.

Συνήγορος της αδελφής του Αλέξανδρου, είναι η Μαρίνα Φιλιππίδου, που τη διετία 2012 – 2013 ήταν πρόεδρος στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού Καβάλας, αναφέρει το seleo.gr.

Εκείνη την περίοδο ο Αλέξανδρος μαζί με τα τρία αδέλφια του έμεναν προσωρινά στη συγκεκριμένη δομή έως ότου η μητέρα τους κέρδισε την επιμέλειά τους δικαστικά.

Όμως η μητέρα δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στην ανατροφή τους, με αποτέλεσμα το 2017 τα παιδιά να πάνε να μείνουν με τον βιολογικό τους πατέρα. Και εκεί το περιβάλλον κρίθηκε ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο Αλέξανδρος να το σκάσει, ενώ με παρέμβαση της μεγαλύτερης κόρης της οικογένειας, τα δύο μικρότερα αδέλφια φιλοξενήθηκαν στη δομή «Άρσις».

Όπως καταγγέλλει η κ. Φιλιππίδου, το 2017 ο εισαγγελέας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης δεν δέχτηκε να μπει ο Αλέξανδρος σε κάποιο ίδρυμα, καθώς κρίθηκε πως θα ενηλικιωνόταν σε δέκα μήνες. Αυτό είχε σαν συνέπεια όλο αυτό το διάστημα ο Αλέξανδρος να μην έχει στέγη.

Μέχρι και πριν την εισαγωγή του στο «Παπανικολάου» ο Αλέξανδρος μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία όπως το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, κατά τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ έπεσε από τον 2ο όροφο και έσπασε τα πόδια του σε μια προσπάθειά του να διαφύγει.

Πηγή: seleo.gr

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία η Ελλάδα

«Βόμβα» Τσαβούσογλου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνέλαβαν οι Τούρκοι

Σχετικές ειδήσεις