Σπείρα ανηλίκων ρήμαζε σπίτια στην Αττική - Συνελήφθη ένας 16χρονος

Σπείρα ανηλίκων ρήμαζε σπίτια στην Αττική - Συνελήφθη ένας 16χρονος

Ένας ανήλικος 16 ετών συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη (3/4) στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., διότι λίγο νωρίτερα επιχείρησε να διαρρήξει σπίτι στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ο δράστης, από κοινού με δύο ανήλικους συνεργούς του που ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται, είχαν συστήσει από τριετίας και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως εισέρχονταν σε αυτές είτε από ανασφάλιστες θύρες είτε παραβιάζοντας τα παράθυρα, αφαιρώντας στη συνέχεια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δώδεκα περιπτώσεις κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αχαρνές, Καματερό, Άνω Λιόσια, Πειραιάς, Κερατσίνι, Μοσχάτο), μία κλοπή από αρτοποιείο στην Ελευσίνα και μία ληστεία σε ένοικο οικίας στο Μοσχάτο.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν κατ’ επανάληψη για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών του συνεχίζεται.