ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι: Νέες αποκαλύψεις για τους δραπέτες της Αργυρούπολης (pics)

Αδίστακτοι και επικίνδυνοι: Νέες αποκαλύψεις για τους δραπέτες της Αργυρούπολης (pics)

Νέα στοιχεία για τους τρεις δραπέτες Αλβανούς - Πώς «χτυπούσαν» τα θύματά τους - Κλείδωναν έξω τους ιδιοκτήτες και άδειαζαν τα σπίτια - Πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε πολλά διαμερίσματα στην ίδια περιοχή μέσα σε λίγες ώρες

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση των αδίστακτων Αλβανών, οι οποίοι δραπέτευσαν τα ξημερώματα της Τρίτης (19/06/2018) από το Αστυνομικό Τμήμα Αργυρούπολης.

Οι καταζητούμενοι σε δύο… επαφές με ενοίκους διαμερισμάτων που λήστεψαν, τους κλείδωσαν απ’ έξω και πήδηξαν από το μπαλκόνι, αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Οι δράστες πάντα κλείδωναν τους σύρτες και τις εσωτερικές πόρτες όταν λήστευαν, με τους ιδιοκτήτες να χρειάζονται κλειδαρά ή να σκαρφαλώνουν από τα μπαλκόνια για να ανοίξουν τις οικίες τους. Έμεναν για πολλές ώρες στην ίδια περιοχή διαπράττοντας περισσότερες διαρρήξεις για να… πολλαπλασιάζουν τη λεία τους.

Οι αστυνομικοί είχαν μερικά… τετ α τετ με το «επιχειρησιακό» Hyundai Tucson, αλλά ο οδηγός του με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνους ελιγμούς κατόρθωνε να ξεφεύγει.

Η ενεργοποίηση κλεμμένων tablets και playstations… πρόδωσε τη θέση τους, η ταυτοποίησή τους έγινε από αποτυπώματα σε κλεμμένες τηλεοράσεις που είχαν βάλει στα… σπίτια τους, από οχήματα που είχαν αποσπάσει από τα θύματα, έγγραφά τους και κινητά τηλέφωνα που… ξέχασαν σε αυτοκίνητα και στόχους, όπως προκύπτει από τη δικογραφία που είχαν σχηματίσει σε βάρος τους, στις 13 Ιουνίου 2018, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Διπλή ληστεία

Ενδεικτική του θράσους των διαρρηκτών είναι η περίπτωση που καταγράφεται στις 5 Ιουνίου 2018.

Στις 22:00 το βράδυ αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου στην οδό Βρυούλων στην Πεύκη. Άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές και τα κλειδιά ενός Peugeot 208. Μετά τη διάρρηξη και ο ενώ ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο Τμήμα Ασφαλείας Πεύκης για να καταγγείλει τι συνέβη, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του και άρπαξαν και το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του.

Μερικές ώρες νωρίτερα οι αστυνομικοί στην οδό Σπ. Λάμπρου στα Πατήσια είχαν εντοπίσει έναν από τους δράστες να επιβιβάζεται σε μία Μερσεντές άλλου κατηγορουμένου, την οποία οι αστυνομικοί έχασαν όταν ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα.

Μετά τη διάρρηξη στην Πεύκη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και πάλι την ίδια Μερσεντές στη Λ. Ειρήνης με κατεύθυνση την περιοχή του Αμαρουσίου, η οποία χάθηκε και πάλι λόγω μεγάλης ταχύτητας. Πίσω από τη Μερσεντές, ακολουθούσε το Peugeot που είχαν αρπάξει από την Πεύκη, το κλειδί του οποίου βρέθηκε στο σπίτι του άλλου 24χρονου, δραπέτη σήμερα, και το όχημα σταθμευμένο στο Γαλάτσι.

Στις 18 Μαΐου, δύο από τους δραπέτες και ένας ακόμη κατηγορούμενος είχαν μπει σε διαμέρισμα στην οδό Μιλτιάδου στο Χολαργό, απ’ όπου αφαίρεσαν λίρες, ρολόγια, δαχτυλίδια, ηλεκτρονικές συσκευές.

Το «επιχειρησιακό» Hyundai Tucson είχε εντοπιστεί νωρίτερα από τους αστυνομικούς στην οδό Φυλής, κινούμενο προς Χολαργό, αλλά χάθηκε μέσα στην κίνηση. Μετά τη διάρρηξη εντοπίστηκε και πάλι κοντά στο σπίτι του θύματος, επιταχύνοντας στη Λ. Μεσογείων, με τους αστυνομικούς να χάνουν και πάλι την οπτική επαφή.

Οι αστυνομικοί είχαν «επαφές» με το ίδιο όχημα στις 21 και τις 26 Μαΐου, πριν και μετά από διαρρήξεις σπιτιών στη Γλυφάδα.

Εφιαλτικές στιγμές για τα θύματα που τους είδαν

Είναι χαρακτηριστικές και οι περιπτώσεις που θύματα είχαν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους ληστές.

Στις 8 Ιουνίου, αφού αναρριχήθηκαν σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Οινόης στη Γλυφάδα, εντοπίστηκαν από γείτονα, με τους δράστες να πηδούν τα κάγκελα και να εξαφανίζονται.

Στις 22 Μαρτίου μπήκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στη Γλυφάδα, απ’ όπου άρπαξαν σετ σκουλαρίκια, δύο χρυσές βέρες και άλλα κοσμήματα. Την ώρα που ήταν στο διαμέρισμα, επέστρεψε η ιδιοκτήτρια και προσπάθησε να μπει στο σπίτι της, ωστόσο οι δράστες είχαν ασφαλίσει το σύρτη και τράπηκαν σε φυγή. Η γυναίκα είδε δύο από τους δράστες να φεύγουν από το μπαλκόνι της.

Στις 13 Απριλίου μπήκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Ηλιούπολη. Και σε αυτή την περίπτωση έφθασε η ιδιοκτήτρια, αλλά η πόρτα ήταν ασφαλισμένη και εκείνη άκουσε φωνές στο εσωτερικό του σπιτιού της.

Στις 16 Μαΐου είχαν εισβάλει σε διαμέρισμα στο Μαρούσι. Άρπαξαν διάφορα πράγματα, ωστόσο όταν ο ένας από τους σημερινούς δραπέτες επιχείρησε να πάρει και το όχημα του θύματος, έγινε αντιληπτός από ένοικο της πολυκατοικίας και τράπηκε σε φυγή.

Στις 4 Ιουνίου μπήκαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην Κηφισιά, την ώρα που η ένοικος κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο. Οι δράστες άρπαξαν μια τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες των καταζητούμενων

Πηγή φωτογραφίων: bloko.gr

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Λαγούδη: Αποκάλυψη - σοκ από το δικηγόρο της οικογένειας - Βρέθηκε το στίγμα του κινητού της

Survivor - Spoiler: Μόλις έσκασε η επιβεβαιωμένη διαρροή. Αυτός αποχωρεί απόψε... (21/6)

Θρήνος για γνωστό επιχειρηματία στην Κρήτη: Νεκρή η 16χρονη κόρη του (pic)

Σχετικές ειδήσεις