ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Απαγωγή επιχειρηματία στον Πειραιά: Τι είπε ο Μαυρίκος στην κατάθεση του

Απαγωγή επιχειρηματία στον Πειραιά: Τι είπε ο Μαυρίκος στην κατάθεση του

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ανθρώπων που στις 27 Δεκεμβρίου άρπαξαν τον επιχειρηματία Νίκο Μαυρίκο, έξω από το σπίτι του στον Πειραιά.

Όπως ανέφερε ο επιχειρηματίας κατά την κατάθεση του στην Ελληνική Αστυνομία, οι δράστες τον απελευθέρωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης (3/1). Ο 50χονος επιχειρηματίας στη συνέχεια πρόσθεσε πως επιβιβάστηκε σε ένα ταξί και μετά από περίπου μία ώρα βρέθηκε στο σπίτι της μητέρας του στον Πειραιά, το οποίο είναι σε μικρή απόσταση από το δικό του.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι ο κ. Μαυρίκος δεν θυμόταν που τον άφησαν οι δράστες, ενώ η κατάθεσή του δεν έριξε φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεση αρπαγής του.

Ο κ. Μαυρίκος, τόνισε ότι οι απαγωγείς δεν του ζήτησαν χρήματα, ενώ όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τους διαλόγους που είχε με τους δράστες και αν τους είδε, απάντησε «Μου είχαν βάλει κουκούλα, με είχαν χτυπήσει στο πρόσωπο και είχα δεμένα χέρια. Δεν ξέρω ποιοι ήταν, δεν θυμάμαι διαλόγους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαυρίκος, επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών το πρωί της Πέμπτης (27/12/2018) απήχθη από τέσσερις δράστες την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά. Οι φερόμενοι δράστες που φορούσαν μαύρα ρούχα τον επιβίβασαν με τη χρήση βίας σε ένα μεγάλο όχημα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι φερόμενοι δράστες περίμεναν τον επιχειρηματία και φαίνεται πως γνώριζαν τη διαδρομή που θα ακολουθούσε αλλά και την ώρα που φεύγει για να πάει στη δουλειά του.

Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ. λέγοντας τι ακριβώς συνέβη. Άμεσα έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις της αστυνομίας οι δράστες ήταν επαγγελματίες και δεν αποκλείεται να μισθώθηκαν από το εξωτερικό.