ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

ΣΟΚ στην Κύπρο από αγοραπωλησία βρέφους - Αναζητείται το ζεύγος που το έκανε «παραγγελία»

ΣΟΚ στην Κύπρο από αγοραπωλησία βρέφους - Αναζητείται το ζεύγος που το έκανε «παραγγελία»
photo: pixabay

Η ιστορία ενός βρέφους που έφθασε στην Λευκωσία κατόπιν παραγγελίας από τις Φιλιππίνες έχει συγκλονίσει το νησί

Σε εντατικές έρευνες προχωρεί η Αστυνομία σε σχέση με την πρωτοφανή υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους στη Λευκωσία. Συγκεκριμένα πρόκειται για παράνομη υιοθεσία η οποία όπως όλα δείχνουν διευθετήθηκε κατόπιν «παραγγελίας» δύο αντρών, οι οποίοι το έχουν υπό τη φροντίδα τους.

Η 47χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες συνελήφθη χθες (17/1/2019) το απόγευμα από τα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων μετά από πληροφορία ότι είχε φέρει το 2017 στην Κύπρο από τις Φιλιππίνες βρέφος για παράνομη υιοθεσία. Η ίδια παραδέχεται ότι δεν είναι η βιολογική του μητέρα. Ισχυρίζεται ότι το έφερε στην Κύπρο «κατά παραγγελία» ζεύγους αντρών.

Στη βάση των ισχυρισμών της και κατόπιν διερεύνησης, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των δύο αντρών, οι οποίοι καταζητούνται.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι μαζί τους βρίσκεται και το βρέφος, που είναι κάτω του ενός έτους.

Πρόκειται για έναν Ελληνοκύπριο και έναν αλλοδαπό.

Η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης ενώ δεν αποκλείεται οι δύο άντρες να έχουν ήδη εγκαταλείψει την Κύπρο μαζί με το βρέφος που από τότε βρίσκεται υπό τη φροντίδα τους, όπως διαβάζουμε στο cyprustime.com

Η 47χρονη οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, διέταξε την 8ήμερη κράτηση της.

Η ίδια, πριν οι δημοσιογράφοι αποχωρήσουν από την αίθουσα για να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία είπε «Να σας πω την αλήθεια δεν φταίω εγώ για πολλά πράγματα».

Σχετικές ειδήσεις