Πέραμα: Θρίλερ με την εξαφάνιση 56χρονου - Η γυναίκα «αράχνη» και το επτασφράγιστο μυστικό

Newsroom Newsroom

Πέραμα: Θρίλερ με την εξαφάνιση 56χρονου - Η γυναίκα «αράχνη» και το επτασφράγιστο μυστικό
Η μεγάλη περιουσία του φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.
photo: pixabay/αρχείο

Πρόκειται για την υπόθεση εξαφάνισης του 56χρονου Γρηγόρη Μπερικασβίλι, με καταγωγή από τον Πόντο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τον Αύγουστο του 2017 από το Πέραμα.

Η οικογένεια του στην Τιφλίδα ήταν εύπορη και διατηρούσε επιχείρηση πώλησης πετρελαίου. Η περιουσία αυτή φαίνεται πως άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ο Γρηγόρης έπεσε θύμα απαγωγής στη Γεωργία από κακοποιούς που ζήτησαν λύτρα από την οικογένειά του. Η ομηρία του κράτησε αρκετές μέρες και ελευθερώθηκε όταν οι δικοί του άνθρωποι κατέβαλαν τα λύτρα. Η περιπέτεια αυτή όμως τον στιγμάτισε για πάντα. Όσο περνούσε ο καιρός το αίσθημα ανασφάλειας που ένιωθε δεν έλεγε να καταλαγιάσει και αποφάσισε να έρθει να μείνει στην Ελλάδα από όπου καταγόταν ο παππούς του.

O αγνοούμενος

Λιγομίλητος και προσεκτικός επέλεξε να ζήσει στο Πέραμα σε μία μικρή αποθήκη, που την μετέτρεψε με προσωπική εργασία σε σπίτι. Παρά το γεγονός ότι δεν είχε οικονομική ανάγκη να εργαστεί, δεν δίστασε να δουλέψει σαν εργάτης στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της περιοχής. Σε κανέναν δεν είχε αποκαλύψει την αλήθεια για την εύπορη ζωή του και την περιπέτειά του.

Το μόνο που είχε εκμυστηρευτεί σε στενό του φίλο και συνάδελφο ήταν πως είχε βάλει στην άκρη περίπου 20.000 ευρώ και πως είχε σχέσεις με μία γυναίκα από την πατρίδα του, που έμενε στην περιοχή της Καλλιθέας. Στην πορεία ανακάλυψε πως ήταν παντρεμένη.

Ο φίλος του αντιλήφθηκε την απουσία του και ενημέρωσε τις Αρχές και τους συγγενείς του.

«Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα πως ο άνθρωπος αυτός που δούλευε σκληρά σαν ναυτεργάτης και ζούσε φτωχικά, είχε τόσο μεγάλη περιουσία. Όταν η μητέρα του μου είπε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής για λύτρα, δεν μπορούσα να το πιστέψω. Δεν είχε μιλήσει ποτέ για αυτό. Τελευταία είχε γνωρίσει μια γυναίκα από τα μέρη του και πιθανότατα σε αυτήν να είχε αποκαλύψει το μυστικό του. Όταν όμως χάθηκε δεν τον αναζήτησε και ίσως ξέρει περισσότερα για την τύχη του. Ο Γρηγόρης είχε εμφανιστεί πριν χαθεί χτυπημένος κι όπως μου είπε, η επίθεση σχετιζόταν πάλι με την γυναίκα αυτή», ανέφερε ο φίλος και συνάδελφος του μιλώντας στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως ο Γρηγόρης πριν χαθεί, επισκέφθηκε τη γυναίκα αυτή και πιάστηκε στην παγίδα που του είχε στήσει. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι πως εκτός από τα χρήματα του αγνοούμενου που δεν βρέθηκαν, από το σπίτι του έλειπε και ο φορητός του υπολογιστής που πιθανά περιείχε φωτογραφίες που θα την ενοχοποιούσαν.

«Τον πήρα στο τηλέφωνο για να έρθει για δουλειά και δεν μου απάντησε. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία. Όταν πέρασαν 15 μέρες και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μου, άρχισα να ανησυχώ. Ρώτησα κοινούς γνωστούς, αλλά κανένας δεν ήξερε που ήταν», ανέφερε ο φίλος του αγνοούμενου και πρόσθεσε:

«Το μόνο που ξέρω είναι πως κάποιος του χρωστούσε χρήματα, περίπου δυόμιση με τρεις χιλιάδες ευρώ».

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα σιωπής, ο φίλος αποφάσισε να πάει στο σπίτι του Γρηγόρη μαζί με άλλον ένα γνωστό τους, για να τον αναζητήσουν.

«Βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και του ζητήσαμε την άδεια να μπούμε στο διαμέρισμα του ανήσυχοι μήπως του συνέβη κάτι. Ο άνθρωπος δεν είχε δεύτερα κλειδιά και μας επέτρεψε να σπάσουμε το παράθυρο για να μπούμε μέσα», ανέφερε.

Το σπίτι εσωτερικά δεν έδειχνε σημάδια αναστάτωσης. Το κρεβάτι ήταν στρωμένο και τα πράγματα του τακτοποιημένα. Στο ψυγείο υπήρχε ένα μπολ με φαγητό, ένα γιαούρτι που είχε λήξει και μια συσκευασία ψωμιού με ημερομηνία παρασκευής και λήξης τον Αύγουστο του 2017. Οι ημερομηνίες στα τρόφιμα ταιριάζουν με το χρονικό διάστημα που σύμφωνα με τον φίλο χάθηκαν τα ίχνη του Γρηγόρη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε ο αγνοούμενος, τον γνώριζε αρκετά χρόνια και τον περιέγραψε σαν έναν άριστο ενοικιαστή, διακριτικό και ευγενικό άνθρωπο. Όπως είπε διατηρούσε τον χώρο πάντα νοικοκυρεμένο.

Ο ίδιος δεν είναι αισιόδοξος πως ο Γρηγόρης θα επιστρέψει και φοβάται πως κάτι κακό του έχει συμβεί.

Με όση δύναμη της έχει απομείνει, η ηλικιωμένη μητέρα του Γρηγόρη, μίλησε στο «Τούνελ» για τις προσπάθειες της να τον βρει.

«Πήγα στο υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας για να δηλώσω την εξαφάνιση του και ζήτησα να ερευνήσουν και στην Γερμανία. Είχε έναν φίλο και παλιό του συμμαθητή εκεί, που έχει επιχειρήσεις και σκέφτηκα μήπως πήγε να τον βρει. Οι απαντήσεις όμως που πήρα τόσο από τις γερμανικές όσο και από τις ελληνικές Αρχές, ήταν αρνητικές», είπε.

«Γνωρίζω ότι ο γιος μου δάνεισε χρήματα σε κάποιον. Όταν δεν του τα επέστρεψε, έγινε τσακωμός. Για αυτό σκέφτομαι μήπως έχει γίνει κάτι και σκότωσαν το παιδί μου”, σημείωσε η μητέρα του και ανέφερε πως με τον Γρηγόρη είχαν συχνή τηλεφωνική επαφή. Τον περιέγραψε σαν έναν τίμιο και νοικοκύρη άνθρωπο, που ποτέ δεν θα επιχειρούσε να κάνει κάτι παράνομο.

«Ο γιος μου είχε μαζέψει περίπου 20.000 ευρώ και θέλω να μάθω αν αυτά τα χρήματα τα είχε στο σπίτι, σε λογαριασμό στην τράπεζα, ή αν κάποιος τα πήρε… Αν γινόταν άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ίσως βρίσκαμε μια άκρη», είπε χαρακτηριστικά.

«Γνώριζαν για την εξαφάνιση, αλλά ο φάκελος της υπόθεσης του γιου μου ήταν καταχωνιασμένος στα συρτάρια τους. Τους ζήτησα να ελέγξουν τις τελευταίες κλήσεις στο τηλέφωνό του και μου είπαν να πάω στην Εισαγγελία και να ζητήσω να βγει βούλευμα για άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου», τόνισε.

Η μητέρα του αναφέρθηκε και στην σχέση που διατηρούσε ο γιος της με μια παντρεμένη όπως έμαθαν μετά, γυναίκα.

«Δεν γνωρίζω τίποτα για αυτή την γυναίκα και φοβάμαι μήπως ο άνδρας της έκανε κάτι κακό στο παιδί μου. Ζητάω συγνώμη που δεν μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου. Δεν ξέρω αν θα τον βρω ζωντανό ή νεκρό. Είμαι μεγάλη γυναίκα πάνω από 80 χρόνων, σας παρακαλώ να με βοηθήσετε…» κατέληξε.

Οι υπεύθυνοι της Γεωργιανής Πρεσβείας στην Ελλάδα ενημερώθηκαν από τον φίλο του αγνοούμενου από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης.

Ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας Ζουράμπ Βατσεϊσβίλι ανέφερε πως ειδοποίησαν άμεσα την Interpol και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου έμενε ο Γρηγόρης.

«Δυστυχώς, μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία απάντηση, που βρίσκεται ο πολίτης μας. Τότε επικοινωνήσαμε με νοσοκομεία , Αστυνομικά Τμήματα και στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής. Στείλαμε φωτογραφίες, έχουμε συχνή επικοινωνία με την οικογένεια, αλλά δυστυχώς μια ελπιδοφόρα απάντηση δεν έχουμε λάβει ακόμα».

Ο ίδιος τόνισε πως οι άνθρωποι της Πρεσβείας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την μητέρα του Γρηγόρη σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Άρτα: 62χρονος αυτοκτόνησε σε κλιματοστάσιο

Aποκάλυψη: Εικονικές αναγνωρίσεις παιδιών Ρομά από αλλοδαπούς - Για να πάρουν άδεια παραμονής

ΣΟΚ στην Κοζάνη: 19χρονος βίασε 17χρονη με την απειλή μαχαιριού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved