ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων για την άδεια στον Κουφοντίνα

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ για τις επιθέσεις κουκουλοφόρων για την άδεια στον Κουφοντίνα

Τριπλό «χτύπημα» από αγνώστους στην οικεία του Αμερικανού πρέσβη, σε εκδήλωση της ΝΔ στην Αθήνα και σε ομιλία του Ευ. Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη - Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ

«Να λαμβάνετε μέτρα αυτοπροστασίας και να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά», να είστε σε διαρκή επαγρύπνηση». Αυτές είναι οι εντολές που έχουν δοθεί από ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ αλλά και της Άμεσης Δράσης, που βρίσκονται σε σταθερά «κόκκινα» σημεία και μπορούν εύκολα να γίνουν στόχος των αντιεξουσιαστών στο όνομα του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίο διεκδικεί νέα άδεια και εξακολουθεί να κάνει απεργία πείνας.

Ήδη ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εκφράζουν έντονη ανησυχία και φόβους για ένα πιο «αναβαθμισμένο» χτύπημα κουκουλοφόρων που υποστηρίζουν τον Κουφοντίνα.

«Χτύπημα» στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, ενώ γύρω στα 10 άτομα του Ρουβίκωνα έφτασαν στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη και πέταξαν μπογιές και άναψαν ένα καπνογόνο.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης:

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ για το «χτύπημα» στην πρεσβεία

Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις της ΝΔ

Με απίστευτο θράσος κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλα άρχισαν λίγο μετά τις 19:30 όταν ομάδα αγνώστων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού, όπου λάμβανε χώρα εκδήλωση με θέμα «Πολιτισμός στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα», την οποία διοργάνωσε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη), Νικόλαος Μακρόπουλος.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντώνης Σαμαράς, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νότης Μηταράκης, του οποίου το αυτοκίνητο έσπασαν, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων βγήκε από το Πάντειο και εκτόξευσε κροτίδες, πέτρες και ξύλα στο Συνεδριακό Κέντρο.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τζαμαρίες και αυτοκίνητα.

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα σε συλλήψεις.

Μάλιστα, λίγο αργότερα η Αστυνομία προχώρησε σε εκκένωση του κτηρίου, καθώς στο χώρο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, εντοπίστηκαν δύο ύποπτες τσάντες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ και μετά από έρευνα σήμανε λήξη συναγερμού.

Γεροβασίλη: Καταδικαστέες οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων

Την απερίφραστη καταδίκη της για την επίθεση που σημειώθηκε απόψε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην Εθνική Ασφαλιστική στη Λεωφόρο Συγγρού, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο αναφέρεται:

«Οι επιθέσεις κατά γραφείων και εκδηλώσεων πολιτικών κομμάτων είναι απερίφραστα καταδικαστέες. Κανείς και με κανέναν τρόπο δεν μπορεί να διαταράξει την ομαλή πολιτική διαδικασία στη δημοκρατία μας».

ΝΔ: Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της

Οι ταυτόχρονες επιθέσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις της ΝΔ δεν είναι απλά ένα ακόμη κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα», τονίζει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση για τις επιθέσεις:

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Νίκος Μακρόπουλος στο Newsbomb.gr: Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε - Θα αλλάξουμε την Αθήνα

«Δεν τρομάζουμε, δεν φοβόμαστε, θα προχωρήσουμε στο ν’ αλλάξουμε την Αθηνά. Καμία χούφτα ανθρώπων δεν θα κάνει το ποτάμι να γυρίσει πίσω».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Newsbomb.gr ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθήνας (με τον Κώστα Μπακογιάννη), Νικόλαος Μακρόπουλος, αναφορικά με την καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων στην εκδήλωση που διοργάνωσε.

Μάλιστα, ο κ. Μακρόπουλος αποκάλυψε ότι θα αναλάβει τα έξοδα όσων υπέστησαν ζημιές.

Μηταράκης: Είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει

Ο Νότης Μηταράκης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Κοινωνική Ασφάλιση, λίγο μετά το περιστατικό έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter:

«Είναι απίστευτο αλλά στην Αθήνα του 21ου αιώνα θεωρείται φυσιολογικό να βγουν από ένα πανεπιστήμιο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ναός της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, 40 άτομα ανενόχλητα και να σπάσουν αυτοκίνητα. Έξω από πολιτική εκδήλωση στην οποία παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς να μην γίνει καμία προσαγωγή, καμία σύλληψη. Ίσως για μερικούς στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αυτό να φαντάζει φυσιολογικό. Είναι απίστευτη η ανασφάλεια που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες. Είναι καιρός αυτή η κυβέρνηση να σηκωθεί να φύγει», ανέφερε ο κ. Μηταράκης λίγο μετά την επίθεση.

Για «καθοδηγούμενους τραμπούκους» έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας στο Twitter.

Σαμαράς: Αυτή είναι η Ελλάδα του Τσίπρα – Μπακογιάννης: Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι δεν μασάμε

Εξερχόμενος της εκδήλωσης και σχολιάζοντας την επίθεση, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα».

«Ούτε φοβόμαστε, ούτε υποχωρούμε. Αντίθετα, οι τραμπουκισμοί μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια πόλη ασφαλή, ελεύθερη και δημοκρατική. Θρασύδειλοι κουκουλοφόροι, δεν μασάμε. Πάρτε το χαμπάρι», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών για τον Κουφοντίνα έξω από ομιλία του Μεϊμαράκη

Στο μεταξύ, περίπου την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και πέταξαν τρικάκια, έξω από το χώρο στον οποίο μιλούσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εκεί βρίσκονταν και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, όπως και βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και άλλα στελέχη της ΝΔ.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στη Λαμία: Ο «πα-τέρας» έδενε με αλυσίδα το ΑμεΑ κοριτσάκι

ΕΝΦΙΑ: Έρχεται νέα μείωση - Δείτε πόσα θα πληρώσετε και αν σας αφορά