ΕΛΛΑΔΑ

Η στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ (vid)

Η στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ (vid)

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, καθώς τα ξημερώματα της Τετάρτης (15/05) μέλη του «Ρουβίκωνα» έκαναν καταδρομική επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Συγκεκριμένα, μία ομάδα περίπου 10 ατόμων με δίκυκλα, περίπου στις 4 το πρωί, πλησίασε το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη που βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία, πέταξε μπογιές και καπνογόνα και έτρεξε να εξαφανιστεί.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί, η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνα Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης:

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά που ήταν στη γύρω περιοχή έχουν προχωρήσει σε εννέα προσαγωγές και αυτή την ώρα εξετάζονται στα γραφεία της ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τρίτης, καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι, ενώ νωρίτερα άγνωστα άτομα έκαψαν το αυτοκίνητο της αστυνομικής συντάκτριας του CNN Greece.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από το σημείο:

Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη

Με ένα tweet του, ο Αμερικανός πρέσβης σχολίασε την επίθεση στο σπίτι του, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές προκειμένου να τιμωρηθούν οι δράστες της καταδρομικής.

«Καλημέρα, ξύπνησα λόγω ενός παιδιάστικου βανδαλισμού έξω από την οικεία μου, θα συνεχίζω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι με βάση το νόμο. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία».

Δείτε το tweet:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ (pics)

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Όσο αντέχει η οικογένεια, θα αντέχει και η Ελλάδα!