ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ρευματοκλοπή - 1,5 εκατ. ευρώ τα διαφυγόντα έσοδα της ΔΕΔΔΗΕ

Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ρευματοκλοπή - 1,5 εκατ. ευρώ τα διαφυγόντα έσοδα της ΔΕΔΔΗΕ
AP Photo

Στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, τα διαφυγόντα κέρδη της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε, από την παράνομη δράση σπείρας που διέπραττε ρευματοκλοπή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν εννέα άτομα, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους. Παράλληλα, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής, απάτης και πλαστογραφίας είναι 248 άτομα (πελάτες), ενώ συνεχίζεται η έρευνα για ακόμα 161άτομα, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, αρχικά η σπείρα συμφωνούσε με "πελάτες" για την παρέμβαση στο μετρητή της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε της οικίας ή του καταστήματός τους.

Στη συνέχεια καθόριζαν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους, η οποία κυμαινόταν από 50 έως 100 ευρώ, εάν επρόκειτο για μικρές καταναλώσεις και έφτανε στο 10% της χρηματικής αξίας των κιλοβατώρων που δεν καταγράφηκαν, λόγω της παρέμβασης, για οικίες και καταστήματα με μεγάλη κατανάλωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σημειώνεται, ότι η παρέμβαση στον μετρητή καθοριζόταν από το είδος του και γινόταν είτε στον μηχανισμό κύλισης είτε στον απαριθμητή αυτού, με παράλληλη αντικατάσταση των σφραγίδων της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.

Για τις εργασίες αυτές διέθεταν εξειδικευμένες γνώσεις και χρησιμοποιούσαν εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά, όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τα εξειδικευμένα συνεργεία της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.