Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κικίλιας: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού (vid&pics)

Newsbomb

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Κικίλιας στο πλαίσιο των νέων ανακοινώσεων που έγιναν το απόγευμα της Κυριακής (4/1/2015) επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr. Ο υπουργός μίλησε για τη μέχρι τώρα πορεία των ερευνών μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ξηρού.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια καίριας σημασίας εξέλιξη που έχει σημαντικές προεκτάσεις.

Το χτύπημα που ετοίμαζε ο «Μανώλης» της 17 Νοέμβρη στην «καρδιά» του σωφρονιστικού συστήματος (σ.σ. φυλακές Κορυδαλλού) «θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στη Δημοκρατία της χώρας» ανέφερε ο Β. Κικίλιας και ευχαρίστησε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία καθώς και όλες τις υπηρεσίες που συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η επιτυχία.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Τσακνάκης παίρνοντας το λόγο προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι που διέμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Ανάβυσσο και τα αποτελέσματά τους.

Στην αυλή της οικίας βρέθηκαν σακιά με άμμο και σακιά με τσιμέντο ενώ μέσα στο σπίτι βρέθηκε πλήθος αντικειμένων που συνθέτουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν καλάσνικοφ, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, πιστόλια, γεμιστήρες, ρουκετοβόλο, βλήματα rpg, κοινοί πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί πυροκροτητές, κουλούρες φυτιλιού και νιτρική αμμωνία.

Επίσης, βρέθηκε και ένα εμφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με το όνομα Μελανή Ελένη.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του Ξηρού, της γυναίκας Μελανής Ελένης, άγνωστου άνδρα που νοίκιασε το διαμέρισμα στην Ανάβυσσο καθώς και κατά αγνώστου αριθμού συνεργατών.

Ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. συνέχισε λέγοντας ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.