Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Στοιχεία – σοκ για την εγκληματική δράση του Αλβανού "serial killer"

Newsbomb

«Εάν δεν τον συλλαμβάναμε μετά τη δολοφονία της 59χρονης ζωγράφου στη Νάξο, ήταν θέμα χρόνου να συνέχιζε με την τέταρτη, πέμπτη, έκτη δολοφονία...».

Τα λόγια του διοικητή της ασφάλειας Αττικής προκαλούν σοκ.

«Δείχνουν» ότι ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθη στην Πάτρα όπου βρισκόταν για το καρναβάλι, έχει το «προφίλ» του «ανοργάνωτου» "serial killer" με θύματα κυρίως ηλικιωμένους, αφού ήδη έχει ταυτοποιηθεί ότι έχει σκοτώσει τρεις ανθρώπους (δύο εκ των οποίων ήταν εργοδότες του) με τα ίδια του χέρια σε Νάξο, Τρίπολη και Κυπαρισσία κι έχει κάνει μία απόπειρα δολοφονίας για λίγα ευρώ!

Οι αστυνομικοί μάλιστα έχουν ανοίξει όλους τους φακέλους των ανεξιχνίαστων δολοφονιών στις περιοχές που δρούσε, όπως η Αχαΐα και η Φθιώτιδα. Ο αδίστακτος δολοφόνος συνελήφθη μαζί με έναν συμπατριώτη του, ο οποίος συμμετείχε στη δολοφονία στην Κυπαρισσία. Όπως διαπιστώθηκε για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ένα αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Αρκίτσα, ενώ στο ντουλαπάκι του Ι.Χ. βρέθηκε ένα πιστόλι.

Για να μην εντοπίζεται μάλιστα από την αστυνομία ο 30χρονος χρησιμοποιούσε 11 ψευδώνυμα...

Οι τρεις δολοφονίες για λίγα ευρώ...

Η πρώτη δολοφονία έγινε στις 10 Μαΐου του 2011 σε χωριό της Κυπαρισσίας. Ο 30χρονος Αλβανός δούλευε ως εργάτης στα κτήματα ενός 70χρονου.

Όπως ομολόγησε στην ασφάλεια μαζί με τον 27χρονο συνεργό του σκότωσαν τον εργοδότη του επειδή είχε οικονομικές διαφορές μαζί του. Φεύγοντας πήρε από το σπίτι του θύματος 200 ευρώ.

Η δεύτερη δολοφονία έγινε σε χωριό της Τρίπολης στις 4 Σεπτεμβρίου του 2011. Μαζί με δύο ασύλληπτους συνεργούς του πήγε στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ζευγαριού. Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον 78χρονο και στη συνέχεια χτύπησε και έδεσε την 80χρονη σύζυγο του. Η λεία ήταν 1.000 ευρώ κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Η τρίτη ταυτοποιημένη ληστεία μετά φόνου έγινε στη Νάξο στις 18 Οκτωβρίου του 2014. Ο 30χρονος έκανε κάποιες εργασίες στο σπίτι της 59χρονης ζωγράφου Κατερίνας Ζαζάνη, η οποία δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είναι serial killer. Για 380 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα την στραγγάλισε και στη συνέχεια αφού μετέφερε τη σορό της στο σπίτι, την έδεσε!

Αμέσως μετά έφυγε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά και στη συνέχεια με λεωφορείο για την Αλβανία. Στην Ελλάδα επέστρεψε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Ο αδίστακτος δράστης ομολόγησε ακόμη μία ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στις Λιβανάτες, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχει διαπράξει δεκάδες ληστείες και κλοπές στη Φθιώτιδα και στην Αχαΐα από το 2008 μέχρι σήμερα.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να τον συλλάβουν, αφού είχαν σκιαγραφήσει το «προφίλ» του «παροδικού» serial killer, ενώ είχαν χαρτογραφήσει και τις περιοχές, που σκόρπιζε τον θάνατο...