Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου (Photos)

Newsbomb

Τέλος έλαβε η κατάληψη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο κτήριο.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα, όταν οι άνδρες της Αστυνομίας κάλεσαν τους καταληψίες να αποχωρήσουν από το κτήριο. Στις 06:30 έπειτα από εντολή εισαγγελέα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση απομάκρυνσης των καταληψιών από το χώρο. Οι αστυνομικοί μετά τις 07:30 προχώρησαν στην προσαγωγή 14 ατόμων, επτά ανδρών και επτά γυναικών, τα οποία και οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) όπου στη συνέχεια συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταληψίες δεν πρόεβαλαν αντίσταση, ενώ έξω από τη ΓΑΔΑ πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης περίπου 30 αλληλέγγυοι των προσαχθέντων.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και η Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας έκοψαν αρχικά με τροχούς την πλαϊνή πόρτα του περιβόλου, ενώ στη συνέχεια αστυνομικοί εισέβαλαν στο χώρο.

Λίγη ώρα αργότερα άνδρες της Ασφάλειας κατέβασαν τα πανό, που είχαν αναρτήσει οι καταληψίες, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες εντός του κτηρίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν φθορές στο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. στην Πρυτανεία, το "παρών" έξω από το κτήριο έδωσαν και αλληλέγγυοι των ατόμων που είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του κτηρίου, οι οποίοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τα τηλεοπτικά δίκτυα, που κάλυπταν το γεγονός. Οι συγκεντρωμένοι απομακρύνθηκαν από το σημείο, χωρίς να υπάρξουν επεισόδια, ενώ κατευθύνθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου και πραγματοποιούν συγκέντρωση συμπαράστασης.

gada pritaneia

Παράλληλα, ξεκίνησαν και οι εργασίες καθαρισμού, του εξωτερικού, κυρίως, χώρου της Πρυτανείας.

pritaneianewsbomb1

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, εργάζονται στον προαύλιο χώρο και κατεβάζουν τα υπόλοιπα πανό, καθαρίζουν τις μπογιές και μαζεύουν τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από την Πρυτανεία.

pritaneiavasiko2