ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η τραγωδία στο Μάτι

Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η τραγωδία στο Μάτι
INTIME NEWS

Τον ορισμό εφέτη ειδικού ανακριτή για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 102 νεκρούς, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Μωραϊτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κ. Μωραϊτάκης προς το σκοπό αυτό ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών καθώς, όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφό του προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Οι διώξεις στρέφονται σε βάρος 20 ατόμων, μεταξύ των οποίων η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής καθώς και ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης.

Οι διώξεις αφορούν σε εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και δια παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις